Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljsko nasilje

Aktivistice Autonomne ženske kuće traže suspenziju župnika

Zuanović
Ivica Galović/PIXSELL
17.12.2010.
u 19:24

Zuanović je bio priveden pa pušten jer je prijetio ženi s kojom navodno ima dvoje djece

Aktivistice Autonomne ženske kuće (AŽKZ)  traže trenutačnu suspenziju Željka Zuanovića, župnika u Rušćici u brodsko-posavskoj općini Klakar, sa svećeničkog i vjeroučiteljskog mjesta jer je početkom prosinca prijavljen za obiteljsko nasilje.

Zuanović je bio priveden pa pušten jer je prijetio ženi s kojom navodno ima dvoje djece. Od Katoličke crkve aktivistice zahtijevaju da javno osudi takvo ponašanje, a ne da intervencijama pokušava zaštiti počinitelja nasilja.

– Katolička crkva, odnosno katolička vjera u javnosti predstavlja moralnu vertikalu u hrvatskom društvu pa stoga obiteljsko nasilje, kad ga počini predstavnik Katoličke crkve, predstavlja mnogo teži zločin nego kada ga počini osoba koja je na javno-društvenoj sceni nepoznata – navodi se u priopćenju AŽKZ-a koji potpisuje Neva Tolle.

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
19:48 17.12.2010.

Ako je istina da sa ženom kojoj je prjetio ima i dvoje djece onda je osim zakona ove zemlja kršio i crkvene zakone, doista mi nije jasno zašto crkva tolerira takove u svojim redovima i uredno se trudi da se stvari zataškaju, kako kod pedofilskih afera o kojima sada bruji cijeli svijet tako i kod ovakvih nasilnih likova, ako netko i svečeničku mantiju on ipak nije iznad zakona.

UT
utatica
20:23 17.12.2010.

kokoši, svećenćko ređenje je sakramenat ko i krštenje ili krizma, to je isto kao da traže da se suspendira njegovo krštenje

JA
jalnus
19:45 17.12.2010.

Kakve porno slicice drzi u ruci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije