Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarajevski županijski čelnik

'Ako Titove ostatke ne žele u Beogradu, postoji jedan grad koji se diči nasljedstvom partizana'

Foto: pixabay
1/4
03.04.2024.
u 21:44

Takvo što najavio je u srijedu predsjednik vlade Sarajevske županije koji je reagirao na Šapićevu najavu Titova "protjerivanja" iz Beograda.

Posmrtni ostaci doživotnog predsjednika socijalističke Jugoslavije Josipa Broza Tita mogli bi završiti u Sarajevu ukoliko ih srbijanske vlasti pokušaju premjestiti iz Kuće cvijeća u Beogradu kako je to predložio privremeni gradonačelnik tog grada Aleksandar Šapić.

Takvo što najavio je u srijedu predsjednik vlade Sarajevske županije Nihad Uk koji je reagirao na Šapićevu najavu Titova "protjerivanja" iz Beograda odnosno premještanja njegovih posmrtnih ostataka u Kumrovec kako bi se Kuća cvijeća u krugu nekadašnje rezidencije doživotnog jugoslavenskog predsjednika u beogradskoj Užičkoj ulici pretvorila u "muzej srpske povijesti".

U reagiranju na društvenoj mreži Facebook Uk je Šapiću koji je kadar srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića poručio kako Tito sigurno neće ostati bez mjesta koje bi ga prihvatilo jer postoji grad na području bivše Jugoslavije koji se diči partizanskim nasljedstvom. "Postoji jedan antifašistički grad koji se diči nasljedstvom partizana i jednog od najvećih antifašističkih pokreta u Europi tijekom Drugog svjetskog rata, ali i po antifašističkom otporu bolesnim ideologijama u skorijoj prošlosti, a koji će ponosno preuzeti ostavštinu Tita i skrbiti o njoj kako dolikuje, a to je Sarajevo", napisao je Uk koji je član Naše stranke (NS), članice vladajuće koalicije na razini BiH.

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetio je kako glavna sarajevska ulica i danas nosi ime Maršala Tita. Pokušaji da se taj naziv promijeni i ona dobije ime Alije Izetbegovića propali su zbog oštrog protivljenja javnosti. "Pozdrav iz Titove (ulice) za Beograd", napisao je Uk na kraju poruke Šapiću koji je poznat kao promotor četničkog pokreta i poklonik nacističkog suradnika Draže Mihailovića.

FOTO/VIDEO Veliki uspjeh KBC-a Split: Uspješno obavljene prve operacije pomoću robota asistenta

1/14
Ključne riječi

Komentara 5

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:49 04.04.2024.

Muzej srpske povijesti? Za to im ne treba takav kompleks, za to im je dovoljan jedan sobičak od 10 kvadrata. Najbolje u nekom zatvoru. S druge strane ne razmem zakaj bi Tita "prognali". On im je omogućio sjajan život u okviru smrdoslaviije u kojoj su i Beograd i Smrdija odlično živjeli od rada drugih. Prvenstveno našeg i slovenskog...

VJ
Veli Jože
17:15 04.04.2024.

Oni bi radije koske đenerala draže u kući cveća. Jedino bi im opao broj turista, a osim manje cvijeća bilo bi više smeća.

AN
Antonio1952
11:31 04.04.2024.

To je svakom normalnom čovjeku jasno. Odmah poslije Titove smrti po birtijama u Srbiji se pjevalo druže Tito tebe Srbi lažu oni vole đenerala Dražu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije