Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJANJE FILMA

VIDEO Kukoč zaplakao u Beogradu. Hrvatska legenda održala emotivan govor i pustila suzu

Beograd: Toni Kukoč na zatvaranju 71. Martovskog festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma
Foto: A.K./ata images/PIXSELL
1/5
31.03.2024.
u 13:45

Kada je stigao u Beograd dočekan je gromoglasnim pljeskom u Štark areni gdje je imao prilike gledati euroligaški poraz Partizana u ogledu protiv Olympiakosa. Velike je ovacije dobio i na premijeri filma

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac i jedan od najvećih Hrvata svih vremena u tome sportu, Toni Kukoč, posjetio je Beograd povodom predstavljanja dokumentarnog filma Čarobna sedmica, autora Sabahudina Topalbećirevića. Tema je slavna Kukočeva karijera tijekom koje je nastupao za brojne klubove, dvije reprezentacije i uzeo mnoga odličja.

VIDEO Bivši NBA igrač Gordan Giriček o teškom periodu u svojoj karijeri: 'Sjeo sam na kauč i plakao'

Kada je stigao u Beograd dočekan je gromoglasnim pljeskom u Štark areni gdje je imao prilike gledati euroligaški poraz Partizana u ogledu protiv Olympiakosa. Velike je ovacije dobio i na premijeri filma. Kukoč se potom svima zahvalio što su došli pogledati film, a posebne je zahvale uputio Topalbećireviću. Tijekom emotivnog obraćanja publici u očima su mu se vidjele suze.

Kukoč je tijekom bogate karijere nastupao za dvije reprezentacije. Zajedno s reprezentacijom Jugoslavije do 19 godina starosti osvojio je Svjetskog prvenstvo 1987. godine te je proglašen najvrjednijim igračem turnira. Također, bio je u seniorskoj reprezentaciji koja je osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Uz zlatnu medalju, proglašen je MVP-om Svjetskog prvenstva 1990., a osvojio je europska zlata 1989. i 1991. godine uz još jedan naslov MVP-a na posljednjem natjecanju. S reprezentacijom Hrvatske osvojio je olimpijsko srebro u Barceloni 1992. i brončane medalje na Svjetskom (1994.) i Europskom (1995.) prvenstvu.

VEZANI ČLANCI:

Kada je riječ o klupskoj karijeri njegovi su počeci bili u splitskom KK Jugoplastika te osvojio tri uzastopna naslova Eurolige. (1989. - 1991.) Štoviše, klub je osvojio trostruku krunu (domaće prvenstvo i kup te Euroliga) dvije godine za redom, 1990. i 1991., a Kukoč je u oba navrata proglašen MVP-om završnice Eurolige. Potom je igrao u talijanskom Benetton Trevisu, s kojim je osvajao naslove talijanskih prvaka, Kup Italije te naslove MVP-a u završnici Eurolige. U Sjedinjenim Američkim Državama i dresu Chicago Bullsa konačno je nastupio 1993. godine. Tijekom sjajne karijere s one strane Atlantika tri puta je postao prvak NBA lige, od 1996. do 1998. godine.

GALERIJA Hrvatska upisala važnu pobjedu protiv Cipra (92-63)

Beograd: Toni Kukoč na zatvaranju 71. Martovskog festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma
1/37

Komentara 4

Avatar volim fritule
volim fritule
15:18 01.04.2024.

uh kako bih ja u beogradu isto nešta ispustio

DA
Davor80
15:38 31.03.2024.

Orjuna

JO
Jojmene
11:00 01.04.2024.

Konačno je među svojima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije