Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov zastupnik

Đakić o Pupovcu: Vladu koja ima uspjehe ne treba rušiti zbog jednog pojedinca

Josip Đakić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.09.2019.
u 16:23

Na pitanje štete li ambicije Mire Kovača da postane predsjednik HDZ-a kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, kazao je da je to "bio mali izlet koji će se vjerojatno popraviti i Miro će, kao i svi drugi, biti za Kolindu“

U Vukovaru će vjerojatno biti oštra reakcija na sve ovo što se događa s braniteljima, najavio je danas novinarima u Saboru HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej. Posebno se osvrnuo na okrugli stol "Nakon oružane - protuustavna agresija na Vukovar“ u sjedištu zagrebačke HVIDRA-e i u organizaciji građanskih inicijativa i Udruge branitelja dragovoljaca Vukovara, a na kojemu je zajedno s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom pljeskao nakon svih istupa u kojima se vrlo oštro kritiziralo Vladu Andreja Plenkovića i vlast.

- Nije se tamo ništa zagovaralo. Radi se o slučaju Marijana Živkovića, koji je u pravosudnom postupku vezanom uz ćirilične ploče, u kojem sam i sam. Naravno da podržavam Marijana Živkovića, oca dvojice poginulih hrvatskih branitelja. Njega se razvlači po sudovima, a po Vukovaru hodaju oni koji su možda i ubili njegove sinove - komentirao je Culej. Na primjedbu da je pljeskao kada se kritiziralo Vladu, objasnio je kako se ne plješće u jednom činu nego na kompletan govor.

Na istom je skupu, prema medijskim napisima, Ivan Penava govorio kako nam treba nova revolucija i da bi se mogli ponoviti "crni labudovi".

- Zašto bi neki istup bio preoštar ako se govori istina o onome što se događalo u Vukovaru. Što je tu oštro, a što nije? Sve je bijedno i mlako u slučaju Marijana Živkovića. Svaka reakcija na to što se radi tom čovjeku je premlaka. Bit će u Vukovaru vjerojatno oštra reakcija na sve ovo što se događa s braniteljima – kazao je Culej dodavši kako se sigurno planira novi prosvjed u Vukovaru, ali to nije dodatno obrazložio.

Predsjednik HVIDRA-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić nije, kaže, stigao s premijerom razgovarati o stavovima te braniteljske udruge da HDZ raskine koaliciju sa SDSS-om.

- Nisam stigao. Međutim, Josip Periša je jasno rekao stavove, tražio je od ministra Bošnjakovića i Državnog odvjetništva da objasne zašto se ne primjenjuje 49. članak Kaznenog zakona. Raskid koalicije sa SDSS-om je HVIDRA tražila prije. Smatram da su sve nacionalne manjine dobrodošle, ali kada pojedinac vrijeđa Hrvatsku DORH bi trebao prvo zaključiti postoji li kaznena odgovornost – komentirao je Đakić. Upitan je planira li s Miloradom Pupovcem čuvati parlamentarnu većinu.

- Sada provocirate, ali što je tu je. Vladu koja ima određene uspjehe ne treba rušiti zbog jednog pojedinca – naglasio je Đakić.

I on se osvrnuo na okrugli stol u zagrebačkoj HVIDRA-i.

- Upoznat sam s njime, invalidi Domovinskog rata uvijek su reagirali kad su u pitanju državni interesi – kratko je rekao.

Na pitanje štete li ambicije Mire Kovača da postane predsjednik HDZ-a kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, kazao je da je to "bio mali izlet koji će se vjerojatno popraviti i Miro će, kao i svi drugi, biti za Kolindu“.

Hoće li HDZ-ovu kandidatkinju podržati i HVIDRA, zanimalo je novinare.

- O tome koga će HVIDRA podržati na predsjedničkim izborima, odlučit će Glavni odbor i Predsjedništvo, ja ću im sugerirati da je ona, bez obzira na to što su imali trzavica poslije posjeta Aleksandra Vučića, ipak jedina kandidatkinja koja zadovoljava sve uvjete da može i dalje biti na čelu Hrvatske. Ipak, u članstvu ima različitih razmišljanja, a odlučit će većina. Pjevač i predsjednički kandidat Miroslav Škoro mu je, zaključuje, dobar prijatelj, ali ipak misli da ga neće podržati.

VIDEO Milorad Pupovac o tome ostaje li SDSS u Vladi:

Komentara 23

DU
Deleted user
18:21 18.09.2019.

Na djelu je organizirano rušenje države Hrvatske od strane onih koji ovu državu nisu i ne mogu smisliti, onih koji su i direktno bili u redovima agresora i oprošteno im je.Ali, oni nikada neće oprostiti Hrvatima koji su im njihovuu jugoslaviju bacili na smetlište.Hrvatima jedino preostaje da stanu čvrsto skupa, a onda se zna kako će to završiti.

Avatar berija1
berija1
02:58 19.09.2019.

Djakic baca koske a turbo desnica se "ponadala:))) Samo sloga Hrvatsku spasava!

IL
ilustrator
18:32 18.09.2019.

nitko ne može napraviti veću štetu od "mangupa" iz vlastitih redova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije