Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam Altman, direktor tvrtke OpenAI

"AI će potpuno promijeniti društvo i unaprijediti kvalitetu života, ali istodobno dolazi s nizom opasnosti"

20.03.2023.
u 20:47

Iako slavi uspjeh svog proizvoda, Altman je priznao moguće opasne implementacije umjetne inteligencije koje ga drže budnim. “Posebno sam zabrinut da bi se ovi modeli mogli koristiti za dezinformiranje velikih razmjera”, rekao je Altman i dodao: “Sada kada postaju sve bolji u pisanju računalnog koda, mogli bi se koristiti za ofenzivne kibernetičke napade”.

Komentara 2

Avatar Carbonado
Carbonado
21:04 20.03.2023.

Za dezinformiranje se ne brinem. Pun ga je internet već sad. Brinu me druge, mnogo gore zloupotrebe. Ta stvar neće donijeti ništa dobra. U najboljem slučaju će nas dodatno zatupiti, a ni sad nismo nešto mentalno oštri...

WT
WTF!
00:50 21.03.2023.

Ako ta stvar dolazi sa stvarnim opasnostima koja joj je svrha onda? U konačnici će rezultati biti više štete nego koristi,umjesto sigurno i učinkovito 🤖

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije