Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agencija za zrakoplovstvo:

Nadzor zračne luke tek svake dvije godine

zračna luka franjo tuđman
Marko Prpic/PIXSELL
21.06.2017.
u 18:23

– MZLZ je dao izjavu za medije u kojoj navodi dvosmislenu proceduru, tako da nismo mogli znati na što su točno mislili kada su izrekli tu tvrdnju – glasi odgovor Agencije

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo neovisno je tijelo koje provodi istragu o događaju od petka navečer s letom OU664 Zagreb - Dubrovnik koji je završio u Rimu. U Agenciji kažu da će se rezultati istrage znati nakon što budu utvrđene činjenice. No, u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture su jasno još u ponedjeljak rekli da žele izvješće Agencije o tom događaju danas na stolu.

Na naše pitanje je li Agencija odobrila dvosmislenu proceduru, kako to navode u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ) – koja je prema njihovu mišljenju kriva za događaj od petka navečer – i ako jest kako je moguće da se ona tumači dvosmisleno, u Agenciji odgovaraju da ne znaju o čemu se radi.

– MZLZ je dao izjavu za medije u kojoj navodi dvosmislenu proceduru, tako da nismo mogli znati na što su točno mislili kada su izrekli tu tvrdnju – glasi odgovor Agencije koja mora odobriti sve procedure u civilnom zrakoplovstvu. Zanimalo nas je koliko je puta dosad Agencija u posljednje tri godine provela nadzor nad Zračnom lukom Franjo Tuđman i što je u tim nadzorima utvrdila.

I na to pitanje smo dobili štur, ali znakovit odgovor koji otkriva koliko su ti nadzori u biti rijetki. Naime, u Agenciji kažu da provode redovite nadzore, u ciklusu ne duljem od dvije godine, u kojima se provjerava udovoljavanje svim propisanim zahtjevima. Nisu odgovorili što su utvrdili pri zadnjem nadzoru u Zračnoj luci Franjo Tuđman i kad je taj nadzor obavljen.

A koliko je Agencija ažurna u nadzoru, barem što se tiče Zračne luke Franjo Tuđman, svjedoči i njezin odgovor na naše pitanje o događaju na tom aerodromu od 1. lipnja ove godine kad je jedan putnik zakasnio na ukrcaj pa je pritisnuo gumb za izlaz u slučaju opasnosti, izišao na platformu, zaustavio traktor za prijevoz prtljage s kojim se potom odvezao do aviona.

– Tijekom zaprimljene prijave, u tijeku je postupak utvrđivanja činjenica vezanih uz predmetni događaj – odgovorili su nam iz Agencije za civilno zrakoplovstvo o tome slučaju koji se dogodio prije dvadeset dana.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije