Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Vidoševiću

'Kada sam kolegici rekla da je Remorker brod, kazala je da sam naivna'

Martina Velnić Župić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
03.11.2017.
u 16:34

Kada nisam prihvatila izmjene ugovora o radu, morala sam ići na posebne komisije koje su se bavile opravdanošću mog bolovanja, a na različite načine mobingirale su me i osobe koje su sa mnom komunicirale, rekla je Martina Velnić Župić

Odgovarajući na pitanja braniteljske klupe, koja joj je uglavnom predočavala razne ugovore, Martina Velnić Župić nastavila je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočenje u postupku protiv Nadana Vidoševića i ostalih optuženih u aferi HGK - Remorker. Ona je nekada bila glavna tajnica HGK, a kazala je da je svojevremeno provjeravala bonitete tvrtki koje su surađivale s HGK, te ustanovila da su mnoge od njih imale samo po jednog zaposlenog.

- Te su se provjere radile nakon izvješća Državne revizije koje je bilo uvjetno, a u odnosu na velike projekte problematične su bile tvrtke koje su prihod imale samo od HGK. Rečeno mi je obratim punu pozornost na krovni ugovor s tvrtkom Davora Komeričkog, a čini mi se da su u nacrtu izvješća troškovi za promidžbu iznosili 55 milijuna kuna - kazala je svjedokinja.

Komerički je, kao i Igor Premilovac na početku bio optužen u ovom postupku, no priznali su krivnju, nagodili se s USKOK-om te su već saslušani kao svjedoci tijekom suđenja. Po Premilovčevoj tvrtki Remorker cijela je afera i dobila ime, a Velnić Župić kazala je da je za tu tvrtku doznala naknadno iz novina.

- Tijekom istrage u ovom postupku Marina Čizmar, direktorica sektora za informatiku, poslala mi je mejl i pitala me što je to remorker. Kazala sam joj da je to brod koji izvlači druge brodove, a ona mi je odgovorila da sam stvarno naivna. Kasnije mi je rekla da ju je Zdenka Peternel tražila da provjeri bonitet te tvrtke i da podatke preda njoj osobno, a Marina Čizmar je to i učinila - kazala je svjedokinja. Pričala je i o tome kako je bila mobingirana, što se očitovalo time, kako je kazala, što su je počeli izolirati te joj smanjivati opseg poslova.

- Kada nisam prihvatila izmjene ugovora o radu, morala sam ići na posebne komisije koje su se bavile opravdanošću mog bolovanja, a na različite načine mobingirale su me i osobe koje su sa mnom komunicirale. Napravila sam kopiju mog računala i računala moje tajnice jer sam te podatke doživljavala kao svoje i ne znam koji pravilnik o radu regulira postupanje s podacima na računalu - kazala je svjedokinja.

Komentara 1

RO
roundtrain
12:16 04.11.2017.

Remorker je srpska riječ. Hrvatski izraz je tegljač!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije