Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Komerički tvrdio da je prao novac za HGK, Vidošević prigovara istinitosti tog iskaza

Istinitosti iskaza Komeričkog progovorila je i Zdenka Peternel, za koju je Komerički kazao da je bila osoba kojoj je predavao novac. Riječ je o novcu koji se, prema navodima optužnice, preko raznih tvrtki izvlačio iz HGK i tako je, tvrdi USKOK, iz HGK izvučeno 36 milijuna kuna.
07. rujna 2017. u 14:01 6 komentara 2606 prikaza
Nadan Vidošević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Davor Komerički, nekadašnji optuženik, a sada svjedok, u četvrtak je završio svoje  višednevno  svjedočenje  na  suđenju  Nadanu  Vidoševiću  i  ostalim optuženima  u  aferi  HGK – Remorker.  Na  početku postupka Komerički je priznao  krivnju  te  je  temeljem nagodbe s USKOK-om osuđen na godinu dana zatvora, koja mu je zamijenjena radom za opće dobro. U svom iskazu Komerički je, među  ostalim, ustvrdio i da ga je Vidošević 2006. pozvao u svoj ured te ga  tražio da pere novac za HGK. Ta njegova izjava zasmetala je Vidoševiću pa  je na kraju iskaza svog bivšeg suoptuženika, prigovorio istinitosti tog svjedočenja.

Izvlačenje novca 'Vidošević me pozvao u ured i tražio da perem novac za HGK'

– Prigovaram  istinitosti iskaza ovog svjedoka, pogotovo u onom djelu gdje tvrdi da sam ga tražio da pere novac – kazao je Vidošević. Istinitosti  iskaza Komeričkog progovorila je i Zdenka Peternel, za koju je Komerički kazao da je bila osoba kojoj je predavao novac. Riječ je o novcu koji se, prema navodima optužnice, preko raznih tvrtki izvlačio iz HGK i tako je, tvrdi USKOK, iz HGK izvučeno 36 milijuna kuna.

Zadnji  dan svog svjedočenja Komerički je odgovarao na pitanja branitelja i tužiteljstva, objašnjavajući pojedine  sklopljene  ugovore i isporučene račune. Suđenje se nastavlja u petak, kada bi na klupu za svjedoke trebala sjesti Vesna Rodić. Ona je također na početku postupku bila optužena, no nakon što je priznala krivnju, osuđena je na uvjetnu kaznu.

Igor Premilovac i Nadan Vidošević AFERA HGK-REMORKER Rasprava odgođena jer Vidošević nije želio da Premilovca ispituju bez Jadranke Sloković Igor Premilovac i Nadan Vidošević 'NOVAC SE UNOSIO U HGK' Svjedok na suđenju Vidoševiću: Pitali su me jesam li spreman prema uputama podizati novac, rekao sam – vrlo rado! vidošević VELEBNI POSJED Nadan Vidošević blokirano imanje iznajmljuje za vjenčanja. Najam od petka do nedjelje stoji 2500 eura
Johnny Gitara
SNIMA NOVE PJESME
Životna bitka splitskog pjevača: 'Dvaput sam pobijedio rak, optimizam me ne napušta'
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
  • antonelić:

    meni je nadan vidošević preko hrvatske gospodarske komore skinuo sa računa 14.000 kuna ... i to prisilno od moje firme , a razlog sam saznao kasnije : preparacija bijelog medvjeda ... i to sam doznao od jednog izvora bliskog hgk i hadezeu ...

  • Deleted user:

    Pomogao ukrasti 40 milja kuna i dobio godinu dana zatvora... majku vam lopovsku svima, a posebno sucima!

  • Diesel:

    Sve umjetnine koje je Vidosevic kupio za HGK, naravno skroz nepotrebno, su takodjer pranje novca. Drugim rijecima, istrazite te "umjetnike".