Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SUĐENJA

Komerički tvrdio da je prao novac za HGK, Vidošević prigovara istinitosti tog iskaza

Nadan Vidošević
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.09.2017.
u 14:01

Istinitosti iskaza Komeričkog progovorila je i Zdenka Peternel, za koju je Komerički kazao da je bila osoba kojoj je predavao novac. Riječ je o novcu koji se, prema navodima optužnice, preko raznih tvrtki izvlačio iz HGK i tako je, tvrdi USKOK, iz HGK izvučeno 36 milijuna kuna.

Davor Komerički, nekadašnji optuženik, a sada svjedok, u četvrtak je završio svoje  višednevno  svjedočenje  na  suđenju  Nadanu  Vidoševiću  i  ostalim optuženima  u  aferi  HGK – Remorker.  Na  početku postupka Komerički je priznao  krivnju  te  je  temeljem nagodbe s USKOK-om osuđen na godinu dana zatvora, koja mu je zamijenjena radom za opće dobro. U svom iskazu Komerički je, među  ostalim, ustvrdio i da ga je Vidošević 2006. pozvao u svoj ured te ga  tražio da pere novac za HGK. Ta njegova izjava zasmetala je Vidoševiću pa  je na kraju iskaza svog bivšeg suoptuženika, prigovorio istinitosti tog svjedočenja.

– Prigovaram  istinitosti iskaza ovog svjedoka, pogotovo u onom djelu gdje tvrdi da sam ga tražio da pere novac – kazao je Vidošević. Istinitosti  iskaza Komeričkog progovorila je i Zdenka Peternel, za koju je Komerički kazao da je bila osoba kojoj je predavao novac. Riječ je o novcu koji se, prema navodima optužnice, preko raznih tvrtki izvlačio iz HGK i tako je, tvrdi USKOK, iz HGK izvučeno 36 milijuna kuna.

Zadnji  dan svog svjedočenja Komerički je odgovarao na pitanja branitelja i tužiteljstva, objašnjavajući pojedine  sklopljene  ugovore i isporučene račune. Suđenje se nastavlja u petak, kada bi na klupu za svjedoke trebala sjesti Vesna Rodić. Ona je također na početku postupku bila optužena, no nakon što je priznala krivnju, osuđena je na uvjetnu kaznu.

Komentara 6

AN
antonelić
16:16 07.09.2017.

meni je nadan vidošević preko hrvatske gospodarske komore skinuo sa računa 14.000 kuna ... i to prisilno od moje firme , a razlog sam saznao kasnije : preparacija bijelog medvjeda ... i to sam doznao od jednog izvora bliskog hgk i hadezeu ...

DU
Deleted user
16:49 07.09.2017.

Pomogao ukrasti 40 milja kuna i dobio godinu dana zatvora... majku vam lopovsku svima, a posebno sucima!

DI
Diesel
14:26 07.09.2017.

Sve umjetnine koje je Vidosevic kupio za HGK, naravno skroz nepotrebno, su takodjer pranje novca. Drugim rijecima, istrazite te "umjetnike".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije