Naslovnica Vijesti Hrvatska

A-HSP prosvjedom tražio ukidanje srpskog tjednika Novosti

Na kraju svog govora predsjednik A -HSP Dražen Keleminec spalio je srpski tjednik Novosti.
19. listopada 2010. u 22:36 179 komentara 3 prikaza
Novosti

Autohtona - Hrvatska stranka prava (A-HSP) organizirala je danas prosvjedni skup tražeći da Vlada prestane financirati tjednik Novosti, Srpskog narodnog vijeća i zatražili njegovo ukidanje zbog, kako tvrde, velikosrpske propagande i širenja mržnje prema hrvatskom narodu te prosvjedno zapalili dva primjerka najnovijeg broja tog tjednika, priopćili su iz te stranke.

Na njegovoj naslovnoj stranici nalazi se naslov "Pokazna vježba u Gajevoj" s dodatkom "obadva, obadva su pala!" Na skupu, ispred sjedišta Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) okupilo se stotinu prosvjednika s hrvatskim stijegovima i transparentima. Predsjednik A -HSP Dražen Keleminec istaknuo je da tjednik "Novosti" svojim napisima vrijeđa Domovinski rat, Oluju, branitelje i Hrvatsku.

Keleminec je podsjetio da je i iz međunarodnih novinarskih institucija dobiveno upozorenje da se ne ugrožavaju medijske slobode i da osuđuju "hajku na Novosti".
- No, nije to hajka na Novosti i na Srpsko narodno vijeće, nego hajka na hrvatsku državu i sve one koji su ju stvarali, poručio je Keleminec dodavši kako nemaju pravo na govor mržnje.

Na kraju svog govora Keleminec je i spalio srpski tjednik Novosti. Nakon prosvjednog skupa, prosvjednici su na zagrebačkom trgu bana Jelačića potpisali peticiju za ukidanje tjednika "Novosti" koju je organizirala braniteljska udruga "Nezavisni dragovoljci hrvatski".

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • petar berislavić:

    Bravo Keleminac,podrška.

  • Ministar:

    Godinama tražim jednu pravu desnu stranku u Hrvata.Ako je to ova,i ja se uključujem.

  • U srcu:

    !Seljaci poslušali. Otkupna cijena mlijeka pala na 2,2 kune, \" patuljčice drži se crkve o njoj više znaš nego o agronomiji 2, 2 + poticaj plus premija i hrvatski seljak dobije više nego austrijski