Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI KILOMETRI

U Portugalu smo isprobali novu izvedbu Renaultove Lagune

04.11.2008.
u 11:41

Renaultova Laguna Coupe, prije svega, očarala nas je izgledom. Rijetko se kada o dizajnu slažu svi okupljeni novinari, ali oko Lagune Coupe brzo smo se složili - neobična ‘stražnjica’ predivna je, kao i dinamična bočna silueta.

Također, Renault je donedavna upozorenja o padu kvalitete s Lagunom zaista ozbiljno shvatio. Kvaliteta materijala i izrade besprijekorna je. Sve su komande ergonomski posložene. Udobna sjedala mogu primiti četiri odrasle osobe, iako će one straga ipak malo stisnute.

Problema s ulaskom na stražnju klupu nema, jer se prednje sjedalo elektronskim putem pomiče unaprijed, odnosno kasnije se vraća u raniji položaj. Ni na zvučnu izolaciju nemamo prigovora - motor se u kabini čuje umjereno, dok je buka s ceste neprimjetna.

U vožnji se Laguna Coupe ponaša poput pravog sportaša. Na komande vozača reagira brzo, iako joj koju sekundu reakcije ukrade 6-brzinski automatski mjenjač, kad je u potpuno automatiziranom modu. U ponudi je i 6-brzinski ručni mjenjač.

I stabilnost je među jačim adutima ovog modela - koliko god smo se trudili (u okvirima normalne vožnje), nismo ga uspjeli izbaciti iz putanje. Dojmu vožnje kao po tračnicama pomogla je i činjenica da se stražnji kotači - kad sistem detektira zakretanje prednjih - također zakreću do tri stupnja, kako bi se uskladili s prednjima.

Laguna Coupe ponudit će izbor tri benzinska i četiri dizelska motora. Benzinci su snage 170, 205 i 240 konjskih snaga, dok dizelaši nude 150, 175, 180 i 235 konja. Coupe je od limuzine teži 15 kilograma.

Dug je 464 cm, 181 cm širok te 140 cm visok. U Hrvatsku stiže u prosincu. Početna cijena iznosit će oko 37.000 eura, odnosno oko 267.000 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?