Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finalist The Voicea

Jure Brkljača: Svoj sam i neću biti Oliverov nasljednik

jure brkljača
Foto: Dario Njavro/HTV
1/4
24.04.2015.
u 09:15

Prvu je pjesmu napisao ocu bivše djevojke jer je nije puštao da izlazi, a vojnička disciplina pomogla mu je da ustraje na svom glazbenom putu.

Samozatajni Zadranin Jure Brkljača, koji svojim glasom, ali i emocijama već pet mjeseci osvaja mentore i publiku The Voicea, u subotu će posljednji put odmjeriti svoje vokalne sposobnosti s preostalo troje finalista. Na pitanje je li na početku očekivao da bi mogao doći do samog kraja, Jure spremno odgovara: – Od početka sam imao osjećaj da bih mogao postići dobar uspjeh, što ne znači da sam i mislio tako. Bilo je trenutaka kada sam bio siguran da mogu daleko dogurati, a bilo je i onih kada sam vjerovao u suprotno – kaže Jure kojem je vojnička disciplina pomogla da ustraje na glazbenom putu.

Naime, glazbi se potpuno posvetio nakon što su mu se zatvorila vrata Legije stranaca u koju je silno želio otići nakon srednje škole. – Glazba mi je oduvijek bila na prvom mjestu, ali u životu sam htio odslužiti i vojni rok u Legiji stranaca. Nisu me primili zbog zdravstvenih poteškoća pa sam nastavio glazbenim putem – otkriva Brkljača.

Nina je favoritkinja

Najveću konkurenciju u finalnoj emisiji 20-godišnji Jure vidi u dvije godine starijoj Nini Kraljić. – Ninu publika najviše favorizira, a i mislim da je ona više fascinirala publiku od nas ostalih – smatra Jure koji ne krije tugu zbog završetka ove glazbene avanture. – Žao mi je što će sve ovo nestati. Bez obzira na naporan tempo, ovo je iznimno iskustvo. Ipak, mislim da mi je draže nastaviti dalje u svom ležernijem stilu – priznaje Zadranin.

Balade su se dosad pokazale kao njegov najveći adut pa će upravo jednom od njih pokušati izboriti i pobjedu u Voiceu. – Volim balade i ovo natjecanje završit ću onako kako sam ga i započeo – najavljuje jedini preostali kandidat Tonyja Cetinskog. O svom mentoru Jure govori u superlativima. Ponosan je, kako kaže, što je imao priliku surađivati s Tonyjem koji ga je naučio da treba vjerovati u ono što radiš i da u tome treba biti uporan.

Želi uspjeh u domovini

Bez obzira na ishod finala, Jure je siguran u to da je glazba njegov životni poziv i da će se njome baviti do kraja života. Ipak, Hrvatsku ne namjerava napustiti čak i pod uvjetom da unosna ponuda za razvitak karijere stigne izvan naših granica jer, kako kaže, inozemna karijera uopće ga ne zanima.

Unatoč tome, priznaje da mu je san ostvariti uspješnu karijeru baš kao i njegov idol Oliver Dragojević s kojim ga mnogi uspoređuju zbog sličnog glazbenog stila. Iako bi mnogi bili polaskani ovakvim usporedbama, Juri one ne sjedaju baš najbolje.

– Ne želim biti Oliverov nasljednik jer Olivera ne može nitko naslijediti. Njegove su pjesme vječne i zato ga nitko ne treba nasljeđivati. Oliver je Oliver, a ja sam ja – odlučan je Brkljača.

Ljubav prema glazbi otkrio je još u djetinjstvu, a pjevački se počeo isticati tek posljednje dvije, tri godine. – Gdje god bih nešto otpjevao, ljudi su reagirali posebno. Shvatio sam da ima nešto u tome pa sam svoj talent dalje razvijao – skromno govori.

Kada se osvrne na godine iza sebe, s posebnom radošću prisjeća se svog djetinjstva i prve ljubavi.– Imao sam djetinjstvo puno ljubavi, odrastao sam na dvorištu s prijateljima i bratom Marinom, a ne na fejsu. Igrali smo nogomet i staromodne igre koje današnje generacije više ne poznaju – ističe Jure.

S posebnim žarom prisjeća se svih svojih ljubavi, a onu prvu pamti posebno. – Bila je to velika srednjoškolska ljubav – kaže miljenik ženske publike koji svoj trenutačni ljubavni status ne želi otkriti. Njegov otac Mirko, od kojega je naslijedio žicu za glazbu, otkrio je pak kako je Jure svoju prvu autorsku pjesmu posvetio ocu svoje tadašnje djevojke, koju strogi otac nije često puštao da izlazi pa je Jure napisao stihove: "Dopusti da je posjetim, bar jednom u tjednu, ti imaš dvije lijepe kćeri, a ja te tražim samo jednu."


Za razliku od ljubavi, svoje daljnje životne planove spremno dijeli s javnosti. – Ubrzo ću početi snimati svoje autorske pjesme u kojima će mi pomoći Tony i ostatak mog tima. Nakon toga nadam se uspješnoj karijeri na domaćoj glazbenoj sceni – ambiciozno najavljuje Jure.

>>Mateo Resman: Djed me molio da prvo završim faks, a sada mu je drago što ga nisam slušao

>>Nina Kraljić: Pjevam da stišam bol i da moj Marko bude ponosan na mene

Komentara 2

Avatar cartman82
cartman82
10:05 24.04.2015.

Dečkiću moraš ti puno žganaca pojesti da bi bio ozbiljan pjevač a kamoli da se uspoređuješ sa jednim Oliverom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije