Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finalistica The Voicea

Nina Kraljić: Pjevam da stišam bol i da moj Marko bude ponosan na mene

18.04.2015., HRT, Zagreb - Polufinalna emisija showa The Voice - Najljepsi glas Hrvatske. Nina Kraljic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/7
22.04.2015.
u 14:17

Sasvim iskreno
 mlada Lipovljanka govori o djetinjstvu, karijeri i gubitku voljene osobe...

U njezinoj se pjesmi ćute duboki osjećaji, a nakon što pusti glas, zasigurno ćete se naježiti. Njezino ime sasvim sigurno znate, ona je Nina Kraljić i apsolutna je favoritkinja showa The Voice – najljepši glas Hrvatske.

Iza Ninina nesvakidašnjeg glasa, koji je oborio brojne domaće producente i glazbene znalce, krije se priča koja kao da pokazuje da se iza svakog velikog umjetnika krije duša koja pati, na što će Nina reći da svatko mora raditi na sebi kako bi emociju koju nosi mogao prenijeti na druge.

Iskustvo u pjesmi

Naime, iako su joj tek 22 godine, Nina u sebi nosi tragediju gubitka otkako je poginuo njezin dečko Marko. Pitamo je kako se nosi s boli...

– Teško, ali pokušavam svoja životna iskustva pretočiti u pjesme. Sve je to sastavni dio života i svi smo u jednom trenutku doživjeli nešto teško i bolno. Prijavila sam se kako bih tu bol pretvorila u terapiju, da eventualno nekome drugom pomognem i da Marko bude ponosan na mene – kaže nam mlada Lipovljanka koja je odmalena znala da je pjevanje njezin poziv.

– Ljubav prema pjevanju nisam otkrila. Rodila sam se takva, koliko god to čudno zvučalo. Prije sam propjevala nego počela govoriti. To je jednostavno dio mene te meni logična stvar gotovo kao i disanje – kaže nam Nina prisjećajući se odrastanja uz roditelje Željka i Irenu te sestru Tenu, koja je na svijet došla prije sedam godina. – Kao dijete voljela sam promatrati, pjevušiti, učiti, ići u dvije škole...

Bila sam nestašno povučena. Kao i sada – prisjeća se Nina koja se, kako kaže, ne razlikuje od svojih vršnjaka. U Rijeci studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu, okušala se u mjuziklu "Footloose", sinkronizira crtane filmove. A što radi u slobodno vrijeme, pitali smo je?

– U nekom intimnom okruženju volim se družiti s najbližima, no isto tako i kvalitetno provoditi vrijeme sama sa sobom i nekim dobrim štivom te, naravno, staviti slušalice i slušati glazbu u miru i tišini – kaže Nina, koja je za višemjesečnog snimanja showa među natjecateljima i članovima ekipe iz produkcije stekla brojne prijatelje.

– Moj je tim postao moja druga obitelj i među nama se stvorilo veliko prijateljstvo. Iza mene je toliko prekrasnih poznanstava da mogu biti samo iskreno zahvalna i sretna.

Za mentora Jacquesa Houdeka ima samo riječi hvale, a kada je pitamo koji je najbolji savjet koji je od njega dobila, iz topa će reći: "Na svaku negativu vrati s ljubavlju i pozitivom".

Takva je i sama, otvorena duha, bez negativnih osjećaja, uvijek s lijepom riječju za ljude oko sebe, a posebno za druge natjecatelje Voicea.

Mali skandal na društvenim mrežama izazvala je polufinalna emisija Voicea u kojoj je Nina sa 70 posto glasova publike pobijedila Dinu Petrića koji je osvojio 30 posto glasova zbog čega su mnogi negodovali i počeli optuživati kako je riječ o namještenom natjecanju, no Nina se na to ne obazire.

Favoriziranje kao teret

– Uopće me to ne dira. Svatko ima pravo imati svog favorita, a vrijeđanja govore o tuđoj osobnosti i normalno da me takvi ljudi ne privlače. U svoj život unosim samo pozitivu i ljubav jer ni na što drugo ne pristajem, to je moj stav zato što ne poznajem mržnju – otvoreno kaže Nina. Kako se priprema za finale?

– Još nisam svjesna da sam uopće u finalu tako da radim sve što radim inače. Učim tekstove i molim se da sve prođe kako treba. Pokušavam štedjeti energiju, iako mi ne ide koliko bih htjela. Uživam u procesu i upijam iskustva – odgovara uz priznanje da je favoriziranje opterećuje (i na Večernjakovoj web-anketi Nina uvjerljivo vodi, op. a.), ali pokušava o tome ne razmišljati. – Ovdje sam zbog dubljih razloga, bitno mi je da i dalje nastavim istim putem čak i kada show završi – zaključuje.

Ne razmišlja pretjerano o tome kojim će putem njezina karijera jer ne želi kalkulirati. – Život me naučio da je sve moguće i kada to najmanje očekuješ. Bitno je uživati u procesu.

>>Izabrani finalisti showa 'The Voice': Marin, Mateo, Jure i Nina bore se za pobjedu u showu

>>Jacques: I Nina i Dino mogu pobijediti u Voiceu, a imam još favorita

Komentara 17

PL
plotto
19:58 22.04.2015.

Ona je zadnja koju treba gurati.U ekipi za finale,dve klase je iznad svih.

SO
sohnahoakasaa
15:46 22.04.2015.

Nikakav uspjeh, bogatstvo, novac i bolesna težnja samo k tom cilju ne znače ništa ako pri tom izgubiš dušu. A nju se najlakše izgubi. Dobrote nam treba !!!!! Samo dobrote i cijeli svijet će biti pjesma svima nama.....

RZ
Rocky.Zg
23:27 22.04.2015.

Nina je bolja od cijele naše takozvane " estrade". Ona je svjetska klasa, moze pjevati u americi ili bilo gdje. Ostali kandidati se ne mogu s njom uspoređivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije