Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Željko Krajan: Svađa Švicaraca je sitnica, favoriti su

federer
Foto: Reuters/PIXSELL
21.11.2014.
u 09:45


Iznenadila me Đokovićeva odluka da igra protiv nas, kaže Krajan

Finale Davisova kupa Francuska – Švicarska danas od 14 sati (prijenos na Sportklubu 2), na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu, kapaciteta 27.000 gledatelja, otvorit će Tsonga (12. na svijetu) i Wawrinka (4.), a u drugome meču dana sastat će se Monfils (19.) i Federer (2.).

Gosti umorniji

Međusobni je omjer prve dvojice 3-2 za Tsongu (2-2 na zemlji), dok Federer uvjerljivo vodi u srazovima protiv Monfilsa 8-2, od toga 4-0 na zemlji. Rogerova leđa su, dakle, dobro, a supruga Mirka vjerojatno neće biti u Lilleu pa će i Wawrinka imati duševni mir.

– Ako je Federer zdrav, Švicarci su u finalu favoriti – kaže izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan i dodaje:

– Očekujem da Federer dobije oba svoja meča, a Wawrinka najmanje jedan. Ne bih čak podcjenjivao Švicarce ni u paru jer Federer i Wawrinka odlična su kombinacija. Da igraju češće zajedno, bili bi u svjetskom vrhu. Uostalom, zajedno su osvojili i olimpijsko zlato.

Domaći teren bit će prednost Francuza?

– Respektiram i tu činjenicu, kao i to da su Francuzi odmorniji i da su odradili više treninga na zemlji, dok su Federer i Wawrinka igrali na londonskom Mastersu. No opet, kvaliteta Švicaraca trebala bi biti presudna. Dajem im 70 posto izgleda za naslov – ističe Krajan.

Može li svađa Federera i Wawrinke utjecati na njihovu izvedbu?

– Ne vjerujem. Oni su veliki profesionalci, a prevelik je ulog, trofej koji Federer još nije osvojio. Takva sitnica ne može poremetiti odnos dvojice tako velikih igrača – dodao je Krajan.

Na kraju, je li vas iznenadila odluka Novaka Đokovića da igra za Srbiju u Davisovu kupu protiv Hrvatske?

Nisam očekivao Kraljevo

– Najprije, iznenadila me odluka njihova saveza da se taj meč igra u Kraljevu (već se nagađa da ta priredba seli u Beograd, nap.a.), u dvorani kapaciteta četiri tisuće gledatelja. S obzirom na tako malu dvoranu, mislio sam da u tom meču neće biti Đokovića jer s njim mogu napuniti i dvoranu od 10 tisuća ljudi. Zato me pomalo i iznenadila najnovija Novakova odluka – zaključio je Krajan.

Usput, Francuzi protiv Švicaraca vode 10-2 u međusobnim susretima. Sada love svoj deveti naslov, a Švicarci još nemaju nijedan.

>>Posljednja šansa Rogera Federera, najvećega svih vremena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije