Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Tele2 sada posluje pod novim imenom Telemach

United Grupa tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura za 5G te 100 milijuna eura za optičku mrežu
03. studenoga 2020. u 12:54 26 komentara 29684 prikaza
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2
Pogledajte galeriju 1/4

United Grupa preimenovala je Tele2 u Telemach Hrvatska te najavljuje ulaganje do 230 milijuna eura u razvoj mobilne i fiksne optičke mreže

Tele2 od danas posluje pod imenom Telemach Hrvatska, priopćili su iz United Grupe, matične kompanije tog domaćeg telekoma. Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 milijuna eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže u toj hrvatskoj kompaniji.

Za 220 milijuna eura Tele2 Hrvatska promijenio vlasnika, sada je u sastavu United Grupe

United Grupa tijekom sljedećih pet godina planira uložiti do 130 milijuna eura u mobilnu mrežu Telemacha Hrvatska. Investicije će biti usmjerene u proširenje pokrivenosti mrežom, cjelovito poboljšanje kvalitete mobilne usluge i uvođenje ultrabrze 5G mobilne mreže s početkom u 2021. godini, stoji u priopćenju

Uz investicije u mobilnu mrežu Telemach Hrvatska, United Grupa uložit će do 100 milijuna eura u izgradnju najsuvremenije fiksne optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima omogućavati ultrabrzi širokopojasni internet po brzinama do 10 gigabita.

“Tom investicijom Telemach Hrvatska uskoro će omogućiti najbolju kvalitetu mobilne mreže i nove mobilne usluge zajedno s najboljom fiksnom mrežom dostupnom u Hrvatskoj“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska.

Victoriya Boklag UNITED GRUPA U ZAMAHU: Vlasnik Tele2 širi se na jugoistok Europe, kupuje grčkog telekom operatora

„Za naše postojeće i nove korisnike to znači da će na raspolaganju imati cjelovitu ponudu najnaprednijih usluga i proizvoda s najboljom kvalitetom i iskustvom korištenja“, dodao je Viktor Pavlinić.

United Grupa kupila je Telemach Hrvatska u svibnju 2019. godine. Riječ je o prvoj akviziciji nakon što je BC Partners postao vlasnik United Grupe u ožujku iste godine, što je ujedno bila i jedna od dosad najvećih transakcija u jugoistočnoj Europi.

Telemach Hrvatska nastavit će korisnicima nuditi proizvode i usluge pod brendom Tele2, a novi vizualni identitet predstavit će tijekom prve polovice 2021. godine, izvijestili su iz kompanije

Usmjerenost na hrvatsko tržište

“Naše investicije pokazuju predanost United Grupe hrvatskom tržištu i daljnjem jačanju naše liderske pozicije u regiji”, rekla je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe.

„Poslujući istodobno u telekomunikacijskom i medijskom sektoru kao i u e-trgovini, naša platforma ujedinjuje vodeće operatore i najbolje proizvođače medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi“, dodala je Victoriya Boklag.

United Grupa ističe da će spomenute investicije, koje su jedno od najvećih stranih ulaganja u Hrvatskoj, omogućiti Telemachu Hrvatska dodatno jačanje već snažnog konkurentskog položaja na tržištu te privlačenje novih korisnika i to zahvaljujući kvaliteti mreže, zanimljivim ponudama i vrhunskoj korisničkoj podršci.

Do kraja 2020. godine United Grupa imat će oko 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenika u sedam država. Trenutačno u Hrvatskoj zapošljavaju oko 950 zaposlenika i spremni su za daljnji rast.

Tvrtke u sastavu United Grupe poznate su po najvišoj kvaliteti sadržaja, proizvoda i usluga na svojim tržištima. Tako je bugarski operator Vivacom, u vlasništvu United Grupe, osvojio nagradu tvrtke Ookla za najbržu mobilnu mrežu u Europi u prvom i drugom kvartalu 2020., dok je operator Telemach Slovenija osvojio Umlautov certifikat Best in Test za najbolju mobilnu i internetsku mrežu u 2019. i 2020. godini.

Zabava u zagrebačkom hotelu
'revolucija zabave'
Šire se snimke partyja u zagrebačkom hotelu, organizatori tvrde da ne krše propisane mjere
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
  • ali.p:

    Ajme moji spin, dajte imamo li mi u HR neki portal koji ce otvoreno komunicirati. U tekstu pise: "Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj" , pa kog vi muljate, recite jasno. Svedska kompanija nije uspjela na trzitu RH i prodali su ... prikaži još! posao Srpskoj kompaniji. Koja kroz kontrolu tv programa sada ozbiljmo namece i ostale kanale kominkacije. A price o ulaganju su bla bla bla... Grozno , ako ovako nastavite prebacivati glavne industrije u beograd, eto nam za 10g opet ideje o jugoslaviji...

  • MorciTheCroat:

    Da smanjili Pokucni s 1000 GB na 200 GB za iste pare pet puta manje prometa...

  • Sobrudolf:

    Lopovi! Pokucni internet mi smanjili sa 1.000 GB na samo 200 GB, a cijena ostala ista! I jos mi u pismu kao opisuju sto ja sve mogu sa tih 200 GB! Jasno da sam im dao otkaz isti dan kad ... prikaži još! mi je i stiglo pismo od njih.