Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNJAK OTKRIVA

Muškarci koji su postali žene uskoro će moći rađati djecu

Trudnoća
Foto: Youtube Screenshot
05.11.2017.
u 17:05

Dr. Paulson je kazao kako je operacija promjene spola postala toliko uobičajena, a smatra kako bi transrodne osobe voljele 'ići do kraja' i imati sve organe potrebne da se dijete začne

Društvo se mora pripremiti na 'mainstreamalizaciju' presađivanja maternice, piše Telegraph.

Drugim riječima, osobe koje su život počele kao muškarci, a žive ga kao žene, osim operacije promjene spola moći će presaditi maternicu.

Dr. Richard Paulson istaknuo je kako su znanost i medicina dovoljno napredovali kako bi donirane maternice presadili u transrodnu osobu koja već sutradan može zatrudnjeti.

Dr. Paulson je kazao kako je operacija promjene spola postala toliko uobičajena, a smatra kako bi transrodne osobe voljele 'ići do kraja' i imati sve organe potrebne da se dijete začne.

Britanski stručnjaci upozoravaju pak na neetičnost samog postupka jer je mnogo sigurnije jednostavno uzeti surogat majku.

Transplantiranje maternice kompliciran je i dug postupak, izveden tek nekoliko puta.

Dr. Paulson tvrdi kako ne postoji nijedan razlog da se maternice ne bi presadila u transrodnu osobu.

- Bit će nekih izazova, ali ne vidim neki ozbiljniji problem - zaključuje.

 

Komentara 6

JM
ja-ma
17:25 05.11.2017.

I jajnike?I onda će ih šopati sa estrogenom,progesteronom,FSH da bi uopće došlo do ovulacije...Da ne nabrajam tu još sve ženske hormone koji moraju biti izbalansirani ko švicarski sat....Gluposti pišete!

Avatar unačelu
unačelu
17:23 05.11.2017.

Spram ovakvih gluposti onaj performans Maje Smrekar čini se kao nešto potpuno prirodno.

KA
Kastelanin
19:22 05.11.2017.

blasfemija. kontra Boga i prirode. zele razoriti obitelj! zele smrt ljudskog drustva!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije