Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum 2013

Referendum o braku dobio i aplikaciju za Android

Referendum 2013
Referendum 2013
09.12.2013.
u 09:28

Autori aplikacije su studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike David Ante Macan, Alen Huskanović i Zoran Antolović

Referendum o ustavnoj definiciji braka u posljednje je vrijeme okupirao zanimanje hrvatske javnosti, a svoj trag ostavio je i u svijetu tehnologije. Tako smo dobili aplikaciju za mobilne uređaje s Androidom koja prikazuje broj glasova "za" i "protiv" u određenom mjestu.

Autori aplikacije su studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike David Ante Macan, Alen Huskanović i Zoran Antolović, a podatke su preuzeli sa stranice HRstat.

"Podaci u aplikaciji su isključivo informativnog karaktera, gdje smo mi kao autori nastojali ne odražavati svoja osobna stajališta vezana uz referendum", objašnjavaju autori.

>> Susjedi Karamarka i Željke Markić glasovali PROTIV

Komentara 1

Avatar Hr98
Hr98
11:37 09.12.2013.

danas bilo koje dijete napravi aplikaciju za referendum osim naše vlade, umjesto da ih referendum košta nekoliko tisuća kuna on njih košta nekoliko milijuna kuna. Zašto bi računalo prebrojavalo glasove ,tko i kako bi onda uzeo proviziju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije