Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Njemačka vlada neće spriječiti Huawei u gradnji 5G mreže

Njemačka kancelarka Angela Merkel i ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer su još na proljeće pojasnili kako neće biti klauzula koje bi Huaweiju branile pristup natječaju za G5 mrežu
14. listopada 2019. u 13:29 3 komentara 246 prikaza
Huawei
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL

Njemačka vlada ne namjerava kineskoj kompaniji Huawei zabraniti sudjelovanje u izgradnji mobilne mreže 5G, priopćeno je u ponedjeljak u Berlinu. "Njemački pristup je bio i ostat će da u gradnji mreže mogu sudjelovati sve kompanije koje ispune sigurnosne uvjete", rekao je jedan predstavnik njemačke vlade, a prenio Reuters.

Huawei SAGA O HUAWEIJU Hoće li Britanci ipak dopustiti Kinezima gradnju 5G mreža?
 
Dnevnik Handelsblatt je prije toga javio kako njemačka vlada neće zbog sigurnosnih dvojbi isključiti kinesku kompaniju Huawei iz utrke za dobivanje licenci za gradnju 5G mreže. "Huawei će morati, isto kao i ostale kompanije, ispuniti sigurnosne uvjete ako želi sudjelovati u projektu", prenosi se nadalje stajalište njemačke vlade.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer su još na proljeće pojasnili kako neće biti klauzula koje bi Huaweiju branile pristup natječaju za G5 mrežu.

'PUNO VIŠE OD BRZINE' Samsung i SK Telecom primijenili 5G tehnologiju na automobilističkim utrkama

Huawei se, s druge strane, posebice u SAD-u nalazi na stalnom udaru kritika pod optužbom da radi u korist kineske vlade. I u Njemačkoj se pojavila bojazan da bi Huawei mogao osjetljive podatke koje će se prenositi G5 mrežom prosljeđivati kineskim vlastima.

 

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • znam:

    "Zna se da zdravstveni učinci kronične izloženosti EMF-u bilo koje frekvencije i bilo koje generacije štetno djeluju na živi svijet, kumulativno tijekom vremena i iz neposredne blizine. Očekuje se da će izloženost 5G signalima u rasponima ispod 6 GHz i ... prikaži još! super 20 GHz ubrzati pojavu lošeg zdravlja kod ljudi, kućnih ljubimaca, autohtonih životinja, insekata i biljaka u biosferi, koji su već pod napadom radiofrekvencijskog signala 3G i 4G LTE tehnologija." Building Biology Institute

  • znam:

    The International Appeal to Stop 5G on Earth and in Space je otvoren za potpise jos ovaj tjedan. Oko 125,000 ljudi je potpisalo Appeal od cega 3,381 znanstvenika, 1,913 doktora medicine, 5,848 inzenjera, 3,525 psihologa, fizioterapista i socialnih radnika, 3,052 ... prikaži još!52 medicinskih sestara. Posebno velik broj u zadnje vrijeme je potpis pcelara. Pozivam sve zainteresirane da potpisu ovaj apel.

  • Eilandkrk:

    Pa oni su jedini koji 5 g znaju raditi .