Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nasa

Normaliziran tlak zraka na ISS-u, vjeruju da ih je pogodio meteorit

Getty Images
31.08.2018.
u 12:57

- Ništa ne prijeti sigurnosti ili zdravlju naše posade

Tlak zraka na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) posve je normaliziran, objavila je u petak ruska svemirska agencija nakon incidenta koji je najvjerojatnije uzrokovao udar meteorita.

Atmosferski tlak je u "predviđenim parametrima", objavio je Roscosmos u priopćenju. "Ništa ne prijeti sigurnosti ili zdravlju naše posade".

Vjeruje se da je malenu pukotinu na ruskom dijelu ISS-a uzrokovao "mikro meteorit", rekao je direktor Roscosmosa Dmitrij Rogozin.

Rupu iz koje je curio kisik zatvorio je kozmonaut Sergej Prokopyev, dodala je NASA.

Kako bi kompenzirali pad tlaka, kontrolori misije u Moskvi povećali su atmosferu ISS-a koristeći kisik s teretnog svemirskog broda koji je bio pristao na ISS, kažu u NASA-i.

>> Pogledajte i video - Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Ključne riječi

Komentara 2

MI
midea
13:07 03.09.2018.

totalna laž, smijurija i koju su sliku rupe objavli , slika je u stvari sa albumu jedne rock grupe iz 2014 . shvatite da nikakva posada ne leti iznad naših glava , a još manje oko naše kugle . Kuglaa ne postoji , zemlja je ravna , nema zakrivljenja , nema satelita , nema ISSa osim u Holiwudu! tko god misli da može dokazati zakrivljenje , rotaciju zemlje i da je ista kugla može danas i dobro zaraditi , nude se nagrade od 10,000 dolara .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije