Naslovnica Tech/Sci Znanost

Normaliziran tlak zraka na ISS-u, vjeruju da ih je pogodio meteorit

- Ništa ne prijeti sigurnosti ili zdravlju naše posade
31. kolovoza 2018. u 12:57 2 komentara 604 prikaza
Foto: Getty Images

Tlak zraka na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) posve je normaliziran, objavila je u petak ruska svemirska agencija nakon incidenta koji je najvjerojatnije uzrokovao udar meteorita.

virus svemira Prvi put u 50 godina od obuke odustao novak za NASA-inog astronauta

Atmosferski tlak je u "predviđenim parametrima", objavio je Roscosmos u priopćenju. "Ništa ne prijeti sigurnosti ili zdravlju naše posade".

Vjeruje se da je malenu pukotinu na ruskom dijelu ISS-a uzrokovao "mikro meteorit", rekao je direktor Roscosmosa Dmitrij Rogozin.

Rupu iz koje je curio kisik zatvorio je kozmonaut Sergej Prokopyev, dodala je NASA.

organi u svemiru Pokus na ISS-u Matične stanice u svemiru - organi brže rastu bez gravitacije

Kako bi kompenzirali pad tlaka, kontrolori misije u Moskvi povećali su atmosferu ISS-a koristeći kisik s teretnog svemirskog broda koji je bio pristao na ISS, kažu u NASA-i.

>> Pogledajte i video - Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • midea:

    totalna laž, smijurija i koju su sliku rupe objavli , slika je u stvari sa albumu jedne rock grupe iz 2014 . shvatite da nikakva posada ne leti iznad naših glava , a još manje oko naše kugle . Kugla ... prikaži još!a ne postoji , zemlja je ravna , nema zakrivljenja , nema satelita , nema ISSa osim u Holiwudu! tko god misli da može dokazati zakrivljenje , rotaciju zemlje i da je ista kugla može danas i dobro zaraditi , nude se nagrade od 10,000 dolara .