Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elon Musk

Bombastična najava: 'Prvi let svemirskog broda za Mars iduće godine'

Elon Musk
Foto: JOE SKIPPER/REUTERS/PIXSELL
12.03.2018.
u 09:42

Musk je na konferenciji SXSW rekao kako SpaceX radi na stometarskom brodu kodnog imena BFR (Big Fucking Rocket)

Svemirski brodovi za Mars bit će spremni za kratke letove do početka iduće godine, predviđa Elon Musk, šef SpaceX-a i Tesle, ograđujući se, doduše, izjavom da su njegova predviđanja dosad bila optimistična.

Musk je na konferenciji SXSW rekao kako SpaceX radi na stometarskom brodu kodnog imena BFR (Big Fucking Rocket) te da očekuje da će prvi let biti u prvoj polovici 2019. godine, prenosi Guardian.

SpaceX je, podsjetimo, prošli mjesec u svemir lansirao raketu Falcon Heavy, u čijem je teretu bio i crveni Tesla Roadster.

Musk je na SXSW-u također istaknuo važnost kolonizacije Marsa zbog mogućnosti nuklearnog rata.

- Važno je stvoriti samoodrživu bazu na Marsu jer je dovoljno daleko od Zemlje da bi preživjela prije nego baza na Mjesecu - rekao je Musk.

Musk je odbacio tvrdnju da će Mars biti utočište za bogataše rekavši da će misija biti teška i opasna.

- Bit će velike šanse da umrete, a onima koji prežive bit će uzbudljivo - rekao je Musk.

Elon Musk
1/8
Ključne riječi

Komentara 10

IS
Iszrian
21:29 12.03.2018.

Koliko sam shvatio, ovaj ''vizionar'' je spreman poslati ljude u smrt samo da mu ime bude zapisano u analima povijesti, a sam se nebi izlagao nikakvoj opasnosti. Takvi ljudi su vrlo, vrlo opasni.

NA
narod1
10:51 12.03.2018.

E da je nama jedan vizionar kao Musk krenulo bi državi. Ali mi smo osuđeni na uhljebe i žderače janjetine o narodnom trošku

DO
dopizdilomi
20:53 12.03.2018.

Ja bih odmah s prvim brodom poslao kraljeve, sorose, rotschilde i slične pa neka tamo odmah organiziraju u prvom valu kraljevstva i banke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije