Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEHISTI

Dinosauri ne bi izumrli da je asteroid pao bilo gdje drugdje na Zemlji!

dinosauri
Nel Pavletić/Pixsell
10.11.2017.
u 15:20

Prije 65 milijuna godina asteroid je udario u Zemljuoko poluotoka Yucatana, te uništio sve dinosaure, no to nije moralo biti tako

Dinosauri su izumrli jer je asteroid pogodio pogrešno mjesto. Asteroid koji je uništio dinosaure trebao je imati vrlo malu šansu da pokrene masovno izumiranje, kažu znanstvenici. 

Da je pogodio neko drugo mjesto na Zemlji, svijet je mogao biti potpuno drukčiji, dinosauri bi još šetali Zemljom.

Čak i veličina asteroida ne bi utjecala na potpuno izumiranje. Japanski znanstvenici Kunio Kaiho i Naga Oshima vjeruju da bi izumiranje dinosaura bilo samo 13 posto. Svoje istraživanje objavili su časopisu Scientific Reports.

Udarcem u stjenoviti dio u Meksičkom zaljevu prije 65 milijuna godina došlo je do globalne zime na Zemlji jer je sumporni oblak sprječavao sunčeve zrake da dođu do površine, zbog čega se ona počela hladiti. Biljke i ostala hrana su nestale, a onda i dinosauri, piše Guardian.

Komentara 15

Avatar Papatest
Papatest
11:30 10.11.2017.

Šteta da nije opalio u brdoviti Balkan,ne bi se danas toliko patili u životu hraneći političke parazite i branitelje koji su za novac i privilegije obavljali ustavnu dužnost svakog građanina

ZG
zg223
20:35 10.11.2017.

po naslovu i tekstu ovih 'intelektualaca' da je asteroid pao milimetar lijevo sad bi mi t-rex bio ljubimac..hehe

DE
deda1234
15:48 10.11.2017.

A da nije komet.... mi bi ih unistili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije