Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOGLE BI vrijediti

Ako još uvijek imate VHS-kazete, nemojte ih bacati

VHS
Foto: Wikimedia Commons
14.04.2015.
u 13:48

Vrijeme je da naučimo lekciju vinila, kaže David Jinks

Ako negdje još uvijek imate gomilu starih videokazeta, nemojte ih bacati, mogle bi biti vrijedne. Iako je danas već pomalo zaboravljeni VHS tehnički inferioran modernim formatima, nostalgija čini svoje pa neki vjeruju da bi videokazete mogle doživjeti svojevrsni povratak i steći status kakav već dugo imaju ploče.

– Vrijeme je da naučimo lekciju vinila – rekao je za Metro David Jinks iz dostavljačke tvrtke ParcelHero u povodu Dana prodavaonica ploča, koji se ove godine obilježava 18. travnja. Jinks podsjeća kako su neke svojedobno odbačene ploče danas itekako vrijedne. Takav je White Album Beatlesa koji u odličnom stanju može postići cijenu od 7000 funti (više od 70000 kuna).

– U ovom trenutku nema puno predmeta koji su manje traženi i voljeni od starih videokazeta. Mnogi ljudi vjerojatno ih drže u kutiji na tavanu, a nemaju ni ispravni uređaj na kojemu bi ih gledali. Mnoge dobrotvorne i trgovine rabljenom robom ne žele ih uzeti ni besplatno. Ali upravo zato što ih se baca, dok kažete Betamax postat će kolekcionarski predmeti u budućnosti – smatra Jinks.

>> Ploče i gramofoni novi su trend među Zagrepčanima

>> Za nostalgičare – uživanje u VHS efektu na YouTubeu

Komentara 23

KO
korisnik70
15:52 14.04.2015.

Ako je tako, onda sam ja novi hrvatski tajkun!!! Znao sam da će doći i moje vrijeme!

HA
hacker
19:13 14.04.2015.

Zanimljiv je bio i europski VIDEO 2000 koji je imao DTF, te također je bilo moguće korištenje obje strane kasete A i B kao kod audio kaseta te tako bilo moguće snimanje u LP2 i do 16 sati video materijala.

Avatar realan.zg
realan.zg
16:51 14.04.2015.

kaj da i audio kazete čuvamo? možda se i one vrate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije