Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1 OSOBA POGINULA

Zapalio se trajekt sa 466 ljudi, na popisu putnika i Hrvat

Gori trajekt u Grčkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
28.12.2014.
u 20:45

Jedna osoba je poginula, a jedna je ozlijeđena u pokušaju spašavanja s gorućeg trajekta. Vatra je izbila u dijelu trajekta na kojem je parkirano više od 200 vozila.

U tijeku je akcija spašavanja 466 ljudi koji se nalaze na talijanskom trajektu "Norman Atlantic" koji se zapalio u blizini grčkog otoka Othonoia, javlja Yahoo News.

U pokušaju spašavanja jedna osoba je smrtno stradala, a jedna je ozlijeđena. Mnogi su ostali zarobljeni na gorućem trajektu, javlja AP.

Na popisu putnika talijanskog trajekta Norman Atlantic koji se zapalio dok je plovio iz Grčke u Italiju, nalazi se ime jednog državljana Hrvatske, potvrdili su iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova. No je li se hrvatski državljanin zaista i ukrcao na trajekt, znat će tek nakon što svi putnici budu spašeni, dodali su iz MVEP-a.

Vatra je izbila u dijelu trajekta na kojem je parkirano više od 200 vozila. Grčki ministar obrane Nikos Dendias izjavio je kako akciju spašavanja predvode talijanske vlasti. Trajket je napustio grčku luku Patras u 05.30 sati po lokalnom vremenu i uputio se u Anconu kad je došlo do požara.

 - Cipele su nam se topile dok smo čekali pomoć, kazao je jedan od putnika.

Već je 150 osoba na čamcima za spašavanje. Četiri broda, koja su se nalazili u blizini trajekta u požaru, pristižu u pomoć. Navodno se na trajektu nalazi još oko 170 osoba. Nevrijeme otežava spašavanje. Iz Italije su prema trajektu krenuli brodovi lučkih kapetanija i mornarice te helikopteri kojima rad spašavanje otežavaju jaki udari vjetra. Trajekt se nalazi na oko 20 milja od talijanske obale.

>> Trajekt Tin Ujević izvanredno isplovio kako bi prevezao trudnicu s Hvara u Split

Ključne riječi

Komentara 10

JO
jozomali
10:03 28.12.2014.

u zadnjih 100 godina najviše nesreća se dogodilo na brodovima kojima upravljaju talijani....jako su loši pomorci....stalo im je samo obući uniformu i defilirati ispred žena (ukrajinske sobarice koje su došle na brod udati se)....jako loši stručnjaci (kad se pak nađe straučnjak onda je vrhunski....što je prava rijetkost)....ukratko slijedeća pomorska nesreća će vrlo vjerovatno opet biti s talijanskom posadom

AN
Android
09:56 28.12.2014.

Ako je zapovjednik broda talijan onda je već odavno na suhom i toplom.

Avatar nula
nula
10:49 28.12.2014.

Smotani Grci , zar oni nisu pomorska sila , Onasis i statijaznam ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije