Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio u srušenom avionu

Stradao bivši šef svjetske organizacije za HIV i AIDS

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.07.2014.
u 19:00

Lange, profesor na Akademskom medicinskom centru Sveučilišta u Amsterdamu, bivši je predsjednik Međunarodne udruge za liječenje AIDS-a.

Stotinjak putnika na letu zrakoplova Malaysia Airlinesa bili su na putu za 20. međunarodnu konferenciju o HIV-u i AIDS-u koja počinje ovaj vikend u Australiji. Među liječnicima, pacijentima, članovima udruga, bio je i utjecajni nizozemski stručnjak za AIDS Joep Lange.

Lange, profesor na Akademskom medicinskom centru Sveučilišta u Amsterdamu, bivši je predsjednik Međunarodne udruge za liječenje AIDS-a. Od 1983. godine, kad je započeo s istraživanjem virusa i razvijanjem različitih tretmana, ostvario je značajan doprinos na tom području, posebno inzistirajući da tretman infekcije i liječenje mora biti dostupno svima. Prvi je potaknuo rad na razvoju prve pristupačne kombinacije terapije u liječenju HIV-a i korištenja jednostavnih antiretroviralnih lijekova u sprečavanju prijenosa HIV-a s majki na njihovu novorođenčad u siromašnim zemljama.

Bizarna slučajnost da je i 1988. još jedan poznati i renomirani znanstvenik i istraživač HIV-a poginuo u napadu na zrakoplov. Irving Sigal, molekularni biolog koji je pomogao razviti lijekove za ublažavanje posljedica zaraze HIV-om, stradao je u eksploziji bombe podmetnute na Pan Amov zrakoplov koji je srušen kod Lockerbieja. I Jonathan Mann i Mary Lou Clements-Mann, također poznati znanstvenici, stradali su padu Swissairova zrakoplova kraj obale Nove Škotske.

U nesreći je poginuo glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Glen Thomas, bivši novinar BBC-a.

>>Avion Malaysia Airlinesa srušen na istoku Ukrajine. Poginulo svih 295 putnika

>>Propustila let smrti pa sjela u drugi avion. 'Nadam se da neće letjeti preko Ukrajine'

>>Prije ukrcavanja na let smrti napisao na fejsu: Ako se izgubi, avion izgleda ovako

Komentara 3

DU
Deleted user
08:39 18.07.2014.

Svaka h(b)udala na internetu moze komentirat.Kao ovaj iznad.

HR
hrxxx111
21:32 18.07.2014.

sljedeca vijest ce biti da su nasli ekipu koja je srusila avion, ali prekasno, poginut ce u borbi

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
08:30 18.07.2014.

sigurno je u avionu bio Rothschild i JP Morgan i Rockyfeller ..heeehh uzas igraju se Bogova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije