Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Ustavnog suda

U Austriji se ponavljaju predsjednički izbori, još jedna šansa za kandidata ekstremno desne stranke

Norbert Hofer
Foto: Reuters/PIXSELL
01.07.2016.
u 13:12

Do održavanja novog drugog kruga izbora, bivšeg predsjednika Heinza Fischera zamijenit će privremeno tri parlamentarna dužnosnika

 Drugi krug austrijskih predsjedničkih izbora mora se održati ponovno, odlučio je Ustavni sud, dajući kandidatu ekstremno desne Slobodarske stranke još jednu šansu da postane predsjednik Austrije.

Norbert Hofer iz Slobodarske stranke izgubio je 22. svibnja izbore od bivšeg čelnika Zelenih Alexandra Van der Bellena za manje od jednog postotnog boda.

Sud je rekao da je u svojoj presudi koristio stroge standarde provedbe izbornih pravila. Svjedoci su pred sudom govorili o nepravilnostima u načinu da koji su glasovi prebrojavani, uključivo glasove koji su poštom stigli ranije nego su trebali.

Van der Bellen je na kraju proglašen pobjednikom s 50,3 posto glasova naspram 49,7 posto Hoferovih.

Do održavanja novog drugog kruga izbora, bivšeg predsjednika Heinza Fischera zamijenit će privremeno tri parlamentarna dužnosnika, uključivo Hofera.

Komentara 32

ST
Stipan
13:38 01.07.2016.

To se i očekivalo da će se izbori ponoviti , jer toliko dugo se brojilo dok se nije namjestio rezultat. To je bilo očigledno i za svakog slijepca. Da' ni demokracija nije kao što je bila.

Avatar superhik74
superhik74
14:15 01.07.2016.

Kada mediji kontrolirani ili u vlasnistvu Soros-a pravim imenom Gyorgy Schwartz, nekog nazivaju "ekstremnim desnicarom" onda to u prevodu na jezik obicnih ljudi znaci, posten covjek kojemu je prioritet nacionalni interes i izvlacenje drzave iz duznickog ropstva Soros-evih bankarskih predatora.Bilo je vise nego ocigledno da su neoliberalni fasisti ukrali izbore s tzv. "postanskim glasovima" ili kako je Staljin rekao : Nije bitno tko glasa nego tko broji glasove."

PP
pp
15:58 01.07.2016.

Idemo ovaj put po pobjedu. Nek se lijevi ekstremisti u večernjaku nerviraju :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije