Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otac d’Escoto

Papa Franjo mijenja odluku Ivana Pavla II. iz 80-tih

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
05.08.2014.
u 10:55

Vijest o poništenju suspenzije D’Escotu objavila je američka katolička kongregacija Maryknoll kojoj on pripada, a sada je tu vijest preuzeo Radio Vatikan.

Papa Franjo dao je svoj pristanak povlačenju suspenzije "a divinis" ocu Miguelu d’Escotou Brockmannu (81) članu kongregacije Maryknoll, kazne zabrane svećeničkog djelovanja koju mu je osamdesetih godina izrekao papa Ivan Pavao II. zbog njegova sudjelovanja u sandinističkoj vladi Nikaragve.

Miguel d'Escoto Brockmann se pridržavao kazne, a sada je u pismu papi Franji iznio kako bi prije smrti htio ponovno celebrirati euharistijsku misu. Već nekoliko godina otac d’Escoto se ne bavi politikom, a bio je svojedobno ministrom vanjskih poslova Nikaragve, te je pripadao pokretu Teologije oslobođenja.

Papa Franjo, pozitivno odgovarajući njegovoj molbi da bude odriješen suspenzije "a divinis", ostavio je glavnom voditelju reda da prati proces reintegracije D’Escota u svećeničku službu. Vijest o poništenju suspenzije D’Escotu objavila je američka katolička kongregacija Maryknoll kojoj on pripada, a sada je tu vijest preuzeo Radio Vatikan.

>>Papa Franjo u siječnju 2015. putuje na Filipine i Šri Lanku

>>10 Papinih savjeta za sretniji život: 'Živi i pusti druge živjeti'

Komentara 6

Avatar Neron
Neron
10:18 06.08.2014.

Drugovi jokitoki i Tihomir - postoji li jedna stvar koju papa, Crkva, svećenik ili vjernik može napraviti, a da partija kroz vaša usta kaže: "To je dobro!"? Nit' riječi od vas o tome zašto je dobro (ili loše) što je svećenik bio ministar u sandinističkoj vladi, nit' što je loše (ili dobro) u tome što je tom svećeniku zabranjena svećenička služba, a sada ta zabrana ukinuta - vidjeli ste riječ "papa" i razum se pomutio, jel?

M3
Miške 3
15:22 06.08.2014.

Molit ću lepo: negativne komentare o Papi smijemo davati samo mi katolici i protestanti. Ne pravoslavci, jer ga oni mrze i ne objektivni su. Neka komentarišu svoje bradonje.

MA
makavelii
18:17 06.08.2014.

Papa komunist :D Viva La Revolucion! Long Live Communism And Freedom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije