Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA DAČIĆ:

'Hrvatska je haaške optuženike dočekala kao heroje, a mi Šešelja nismo'

Ivica Dačić
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
23.11.2014.
u 10:57

Dačić smatra da je Šešelj "top tema" u Hrvatskoj zbog predizborne kampanje

Vicepremijer srpske vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da je haaški optuženik na privremenoj slobodi u Beogradu Vojislav Šešelj "top tema" u Hrvatskoj iz tamošnjih unutarnjopolitičkih razloga i predizborne kampanje, te da Hrvatskoj "nedostaje hrabrost za rješavanje pitanja iz prošlosti".

- Riječ je o klasičnoj zamjeni teza i pokušaju Hrvatske da Srbiju uvuče u nešto što s nama nema nikakve veze - rekao je Dačić dodajući kako je ponašanje hrvatske vlasti, "koja traži da se Vlada Srbije ogradi od izjava vođe radikala, klasično licemjerje".

Hrvatska, drži on, treba imati "puno više hrabrosti za rješavanje pitanja iz prošlosti - traženju nestalih osoba, ali i ostvarivanju prava Srba koji su tamo nekada živjeli, a tu je i pitanje granične linije" te unutarnjopolitički razlozi "moraju ustuknuti pred interesima države". Podsjetio je kako su pojedini haaški optuženici, Albanci, muslimani i Hrvati u svojim zemljama "dočekivani kao nacionalni heroji koji su potom u svojim nastupima slali različite poruke".

- Srbija Šešelja nije dočekala kao nacionalnog heroja i mi nismo ni na koji način sudjelovali u procesu njegovog puštanja - rekao je Dačić i ponovio kako Šešelj ne predstavlja nikakvu snagu na političkoj sceni Srbije, te da Srbija nema odgovornost za ono što će Šešelj govoriti.

>> 'Lekcije nam ne mogu dijeliti zemlje koje ne mogu sačuvati 10 ćiriličnih tabli'

>> Vojislav Šešelj: Hrvati su se zaletjeli 'kao som na durdubak'

Komentara 97

AI
Ante III
11:34 23.11.2014.

Hrvati ,muslimani i Albanci imaju zajednickog agresora i svoje heroje koji su zaustavili Srbsku agresiju.A vi Srbi nemate hrabrosti da priznate svoje greske u historiji .

Avatar Lilbana
Lilbana
11:19 23.11.2014.

Bahato i bezobrazno. Otkud mu pravo usporedjivati nase generale sa zlocincem koji ne odustaje od iste one retorike koja je dovela do rata. Zalosno je da nas drzavni vrh nema tri ciste znacajnije osuditi istupe zlocinca i prozvati srpsku vladu za neodgovornot.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
11:20 23.11.2014.

Ovakvo omalovažavanje četničkog vojvode Šešelja, suradnika našeg crvenog vojvode Josipovića i četničkog pajdaša naše regionske ministarske Pusić zaslužuje odlučan odgovor Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije