Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matematička teorija

Evo zašto nije pronađen nijedan trag nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa

zrakoplov
Foto: Texas A&M University at Qatar
1/3
12.06.2015.
u 20:08

Dr. Goong Chen smatra kako je moguće da je zrakoplov na letu 370 u prednjim krajem "uletio" pod kutem od 90 stupnjeva u Indijski ocean i neoštećen potonuo na dno

Profesor s teksaškog Sveučilišta A&M i njegov katarski tim osmislili su matematičku teoriju zašto brojne posade uključene u potragu nikada nisu našle nijedan trag zrakoplova Malaysia Airlinesa nestalog prije više od godine dana, piše Business Insider.

Dr. Goong Chen smatra kako je moguće da je zrakoplov na letu 370 u Indijski ocean "uletio" prednjim krajem pod kutom od 90 stupnjeva i neoštećen potonuo na dno. Manje od 60 minuta nakon polijetanja iz Kuala Lumpura za Peking zrakoplov u kojem je bilo 239 ljudi "nestao" je s radara, a jedan od najvećih misterija je činjenica da u opsežnoj potrazi Indijskim oceanom nije pronađen niti jedan trag aviona.

Krila bi se odlomila, ali bi i ona potonula na dno

Tim znanstvenika je napomenuo da je u slučaju pada zrakoplova Air Francea već nakon nekoliko dana pronađeno na stotine dijelova aviona u Atlantskom oceanu. Chen objašnjava da se kod drugog kuta ulaska, zbog sila koje djeluju, zrakoplov raspadne pri udaru u vodu, dok bi kod "vertikalnog" ulaska te sile bile slabije. Smatra da bi se krila vjerojatno odmah odlomila, ali bi zbog težine i ona potonula na dno.

Njihova teorija kaže da, ako je zrakoplov u ocean uletio pod kutom od 90 stupnjeva, mogao je "neoštećen" potonuti do dna. Potom su ga morske struje mogle voditi do njegova posljednjeg "počivališta". Lakši ostaci, kao što je prtljaga putnika, u tom slučaju vjerojatno ne bi mogla isplivati na površinu oceana, ako je zrakoplov "neoštećen" došao do dna.

>>'Vidjela sam gorući zrakoplov Malaysia Airlinesa na dan kada je nestao'

>>Nizozemac dva puta 'prevario smrt'. Izbjegao obje nesreće Malaysia Airlinesa

Komentara 28

LA
LacoLaco
20:28 12.06.2015.

Mozda je "Dr." Chan pao vertikalno na glavu kad je rasradjivao ovu teoriju?

Avatar Honduras
Honduras
20:35 12.06.2015.

možda on je profesor matematike, ali fizika mu očito nije jača strana. nema baš nikakve šanse da avion udari u površinu vode sa 1.000 km na sat i da se ne raspadne. zašto? pa zato što je čitava konstrukcija aviona napravljena takve čvrstoće da izdrži gibanje brzinom 1.000 km/h - ali kroz zrak, a ne kroz vodu. pri toj brzini voda je tvrda koliko i beton, i ne postoji avion koji to može podnijeti neoštećen. jer jednostavno nije građen za to.

HE
hermet
20:35 12.06.2015.

Ovakvu teoriju bih očekivao od A. Karabatić ili vidovitog Milana, ali od doktora... Radnik na platformi koji je vidio pad tog aviona i to prijavio, dobio je otkaz i prijetnju, a istraga se preselila stotinjak milja u drugom smjeru. Nema toga što se ne može naći ako se to želi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije