Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE VEĆ DUGO

Zvijezda Liverpoola odbila pjevati englesku himnu: Razlog? Redsi se groze nacionalnih simbola

Ma?arska nakon 60 godina "srušila" Englesku
Foto: Trenka Attila/PRESS ASSOCIATION
1/3
05.06.2022.
u 12:32

Naime, Liverpool već godinama ima tradiciju protivljenja nacionalnim simbolima i obilježjima, a dobro je poznata i činjenica da navijači Liverpoola ne prate englesku reprezentaciju toliko zdušno kao navijači ostalih klubova u Engleskoj

Utakmica Engleske i Mađarske u susjednoj nam zemlji nije samo obilježena šokantnom pobjedom Mađara, već i mnogim popratnim kontroverzama.

Engleskom izborniku Garethu Southgateu nije bilo drago što je 36.000 mađarske djece do 14 godina na tribinama zviždalo klečanju njegovih igrača, a engleskim navijačima smetali su postupci jednog njihovog nogometaša.

Liverpoolov desni bek Trent Alexander-Arnold uoči utakmice tijekom intoniranja nacionalne himne God Save the Queen nije pjevao, a razlog je to što je on Liverpoolov klinac.

Naime, Liverpool već godinama ima tradiciju protivljenja nacionalnim simbolima i obilježjima, a dobro je poznata i činjenica da navijači Liverpoola ne prate englesku reprezentaciju toliko zdušno kao navijači ostalih klubova u Engleskoj.

June 4, 2022, Budapest, United Kingdom: Budapest, Hungary, 4th June 2022. Trent Alexander-Arnold of England during the UEFA Nations League match at Puskas Arena, Budapest. Photo via Newscom Photo: David Klein/NEWSCOM
Foto: David Klein

Počelo je to još od čuvene Hillsborough tragedije prošlog stoljeća kad su navijači Liverpoola zamjerili vlastima što nisu preuzeli dio odgovornosti za veliku tragediju, a nastavilo se i traje još uvijek. Primjerice, navijači redsa su ove sezone u finalu FA kupa zviždali princu Harryju.

Komentara 24

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
14:28 05.06.2022.

A BEDASTOG li svijeta....😂...ako ne će himnu pjevati zašto se uopće odaziva u englesku repku !??

DU
Deleted user
13:26 05.06.2022.

Ne sićan se baš da Steven Gerrard nije piva' nacionalnu himnu. On je iz Liverpoola. Uvik ju je piva'. Doduše, vidila sam jednom prilikom da Wayne Rooney ne piva (on je iz Liverpoola, ali on je i Irac, pa sad, ... :) ), ali isto tako sam vidila da ni Gary Neville, na toj istoj utakmici, nije piva' nacionalnu himnu (on je, kao i Steven Gerrard, Englez, premda iz okruga Manchestera). 'Ko će ga, više, znati.

DU
Deleted user
13:05 05.06.2022.

Hitnul bi ga iz najbolje vrste. Momentalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije