Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNIORSKO EP

Zlato, srebro i dvije bronce za mlade hrvatske tekvondoaše

Juniori
Hrvatski tekvonodo savez
27.08.2023.
u 12:51

Osim njih zadnjeg dana natjecanja na juniorskom EP nastupili su Ivona Jelić (TK Olympic Knin, -59kg), Magdalena Matić (TK Marjan, Split +68kg), Gabriel Perović (TK Susedgrad Sokol, -68kg)

Posljednjeg dana Europskog juniorskog prvenstva u tekvondou koje se održava u Tallinu hrvatski borac Leon Hrgota osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 78 kg, Dora Meštrović srebrnu u kategoriji do 63 kg, a Grga Patruk Dugac brončanu u kategoriji do 73kg. 

Hrgota (TK Marjan) je na putu do zlata pobijedio redom Mathea  Lawsona iz Švedske, Ugura Deklija iz Turske, Francuza Nahila Menhana i u finalu Poljaka Mikolaja Sokolowskog. 

GALERIJA  Karajica: Hrgović je bio odličan, ali je jasno da bi mu za Usika trebalo više

Juniori
1/16

Dora Meštrović iz TK Medvedgrada je srebrnu medalju osigurala pobijedvši Latvijku Vladislavu Mocalinu, Grkinju Styliani Marentaki iz Grčke, Francuskinju Lyhanu Langouste-Assoumayu da bi je u finalu porazila Mađarica Viviana Marton.

Grga Patrik Dugac (TK Orion) je osvojio broncu u kategoriji do 73 kg nakon što je u polufinalu izgubio od srpskog borca Miloša Mandića, no prije toge je svladao Talijana Angela Mangioena i Jona Gashija  s Kosova.  Anja Krstinić (TK Novi Zagreb) je u kategoriji do 68kg svladala najprije Srpkinju Andreu Paunović, zatim Slovenku Niku Rudolf, ali ju je u polufinalu zaustavila Španjolka Lena Moreno Reyes

VEZANI ČLANCI:

Osim njih zadnjeg dana natjecanja na juniorskom EP nastupili su Ivona Jelić (TK Olympic Knin, -59kg), Magdalena Matić (TK Marjan, Split +68kg), Gabriel Perović (TK Susedgrad Sokol, -68kg). Hrvatska je ovo Europsko juniorsko prvenstvo završila sa dvije zlatne medalje (Nika Karabatić, -55 kg, Hrgota), jednom srebrnom i četiri brončane medalje (Roko Brantuša, +78kg, Mia Tukić, -52kg, Krstinić i Dugac). Juniorke su ekipno zauzele 3.mjesto.

VIDEO Alistair Overeem posjetio dubrovačke borkinje i borce i odradio zajednički trening

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije