Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON PORAZA U POLUFINALU

Zlatko Dalić otkrio ostaje li izbornik Hrvatske: 'Možda je ovo kraj jedne velike generacije'

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/56
13.12.2022.
u 23:28

Hrvatski izbornik čestitao je Argentini na prolasku u finale i priopćio svoj status u reprezentaciji

Hrvatska reprezentacija izgubila je od Argentine s 3:0 što nam je postao najteži poraz od kada igramo SP-a, ali ne trebamo sve gledati negativno. Ostaje nam velika prilika da osvojimo novo svjetsko odličje i to brončanog sjaja, iako smo naravno svi očekivali korak dalje i osvajanje zlatne božice. Ipak, gaučosi su bili prejaki te preko čarolije Lionela Messija i Alvareza otišli u finale gdje će se susresti s boljim iz dvoboja Francuske i Maroka. 

Zlatko Dalić je poslije utakmice govorio na pressici za medije, čiji isječak možete pogledati OVDJE

- Možda je ovo kraj jedne velike generacije na svjetskim prvenstvima, neki od igrača ušli su u određene godine i moramo vidjeti što će biti do 2026. godine. Imamo odličnu momčad i neki od starijih igrača će se oprostiti tek nakon europskog prvenstva. Ja ću ih nastaviti voditi. Moj ugovor istječe 2024. godine. Imamo još Ligu nacija i kvalifikacije. Cilj mi je voditi Hrvatsku na Euru 2024 - otkrio je Dalić na službenoj konferenciji.

- Čestitam Argentini na plasmanu u finale. Ne mogu ništa zamjeriti svojim dečkima. Imali smo kontrolu prvih pola sata, ali onda smo primili gol nakon tog penala. Nekad te sreća pomazi, nekad ti se vrati na drugi način. Koliko sam shvatio, dečki su se bunili protiv kornera. Iz te smo akcije primili gol. No izgubili smo utakmicu i nemam što zamjeriti - izjavio je izbornik odmah nakon utakmice u mix zoni za kamere HRT-a. 

Podsjetimo, vatreni igraju u subotu od 16 sati susret za treće mjesto protiv poraženog iz sutrašnjeg polufinala između Maroka i Franuske.

Koga biste željeli za protivnika u utakmici za treće mjesto?

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Komentara 36

PG
Paulie_Gualtieri
23:39 13.12.2022.

Možemo sada pričati što hoćemo ( mogući korner prije penala, pa možebitni penal koji je sviran) , ali je činjenica da smo svi mi imali očekivanje da osvojimo ovo prvenstvo jer smo podigli ljestvicu u odnosu na zadnje prvenstvo u Rusiji jer smo tamo bili drugi. Ali treba biti realan i shvatiti da je ova ekipa za nijansu slabija nego ona u Rusiji. I da osvojimo broncu bio bi za ovu ekipu vrhunski rezultat. Hvala Vam na dosad pruženim sretnim trenucima i dajte sve od sebe za tu broncu!

TE
Teig1
23:51 13.12.2022.

Bravo dečki, kapa dolje. Čak su glupi Amerikanci se pitali na googlu gdje se nalazi Hrvatska! Mi smo tu i ostaćemo ponosni na svojim ognjištima pored ove politike!

LI
liliZG
23:57 13.12.2022.

kakav kraj jedne reprezentacije??? to je početak nove generacije... koja je pokazala da može jednako ako ne i bolje od prošle i ove...sretno!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije