Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRO IZNENAĐENJE

Dinamovac otkrio: Birao sam krive putove i proživio dosta loših stvari

Bruno Petković
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
05.11.2018.
u 12:54

– Nakon dugog perioda u kojem sam se tražio, ideja o povratku u Dinamu nije bila ideja o kojoj sam morao previše razmišljati. Čim se pojavila mogućnost da se vratim u Dinamo, odmah sam prihvatio, onako, na prvu.

Dinamov trener Nenad Bjelica, kad je sezona plavih već počela, tražio je od kluba da dovede još jednog napadača. Skauti plavih i sportski direktor Marijan Vlak ponudili su mu Brunu Petkovića, a Bjelica je rekao – može.

Većem dijelu javnosti to je bilo iznenađenje, pa dečko u Italiji nije zabio gol više od 600 dana. No danas više nema skepse oko Petkovića, plavi su s tim, sad 24-godišnjim napadačem pogodili.

Stigao je 10. kolovoza i u dosadašnjoj minutaži, koja nije bila prevelika, ima odličan učinak i Dinamo njime može biti jako zadovoljan. A kako je njemu u Dinamu?

– Jako dobro. Za nekog bi ovakav početak u Dinamu bio prilično običan, kod mene je to ipak bilo drukčije, stoga je ovaj početak za mene jako dobar. Naime, iza sebe sam imao jako negativan period. A cijela atmosfera oko kluba, način rada, suigrači, sve što sam zatekao u Dinamu izuzetno me pozitivno iznenadilo – kazao nam je Bruno Petković.

Nisam želio na posudbu

Većina igrača želi otići u inozemstvo, je li bilo teško donijeti odluku da se iz inozemstva vratite u Hrvatsku?

– Nakon dugog perioda u kojem sam se tražio, ideja o povratku u Dinamu nije bila ideja o kojoj sam morao previše razmišljati. Čim se pojavila mogućnost da se vratim u Dinamo, odmah sam prihvatio, onako, na prvu.

Jozo Bandić trenirao vas je kao klinca u Dinamu, zašto ste uopće otišli iz Dinama?

– Bila je smjena generacija, trebao sam ići u Lokomotivu na posudbu, nisam prihvatio da idem tako mlad na posudbu. Da sam bio malo strpljiviji, možda bi moj put do prve momčadi bio kraći i lakši. No tako sam tada zajedno s roditeljima odlučio i ne treba žaliti, svi ti putovi koje sam prošao nešto su me naučili, mislim da sam danas i zrelija i odgovornija osoba, vjerojatno baš zbog dosta loših stvari koje sam proživio izabirući krive putove.

Petković je u Italiju otišao prije šest godina, promijenio je puno klubova druge i treće lige, stigao i do Serije A (Bologna), ali u Dinamu je proigrao jako dobro. S kime ste kao 17-godišnje dijete živjeli u Italiji?

– Sam, ali nije mi to bio tako veliki problem jer sam od kuće otišao puno ranije (imao je 13 godina, nap. a.), pa sam živio kod trenera Joze Bandića u Zagrebu. Očito sam osoba koja je morala ranije sazreti, naučio sam se brinuti za sebe. U Italiji sam malo imao problema zbog te jezične barijere na početku, ali i to sam riješio i nije mi se bilo teško prilagoditi na sve klubove, gradove...

S kime sada živite u Zagrebu?

– I dalje živim sam, ali su mi roditelji sad u Zagrebu, često se viđamo, pomognu mi ako mi bilo što zatreba.

Imate li još nekoga u rodnom Metkoviću?

– Od bliže obitelji nemam, samo strica i neke rođake, ali ne i puno prijatelja jer sam otišao s manje od 13 godina. Davno sam otišao iz Metkovića.

Prošli ste puno toga, gdje vam je bilo najljepše živjeti?

– Nisam nikad radio nekakve usporedbe, bilo mi je lijepo i s obitelji u Metkoviću, bilo je lijepih gradova u Italiji, lijepo mi je sad i u Zagrebu u kojem sam skoro najviše vremena i proveo.

U nogomet tatinim stopama

Metković je bio sjajan rukometni grad, vi imate visinu (193 cm, nap. a.), nije vas povukao taj sport?

– Od malih nogu išao sam tatinim nogometnim stopama, svidio mi se nogomet.

Darijo Srna i Igor Štimac su iz Metkovića, možete li dostići njihove karijere?

Ne znam, vrijeme će reći, ha-ha – kazao je dobro raspoloženi Petković.

Vidjeli ste da je ludilo za ulaznicama za susret Dinama i Spartaka, sve su rasprodane. Jeste li vi uspjeli nabaviti dovoljno ulaznica?

– U svakom slučaju – nisam, ni približno za sve ljude koji su me tražili ulaznicu.

Dinamo je teško punio Maksimir i kad su ovdje igrali europski velikani, Manchester United, Bayern, Juventus... nisu ga napunili, a sad je rasprodan za Spartak.

– Veseli takva atmosfera, to je nešto za što živimo, a mislim da smo igrama i pristupom zaslužili da nam stadion bude pun i češće. Napravila se dobra atmosfera oko kluba, skup jako dobrih stvari i pravi navijači to prepoznaju te će i dalje dolaziti.

>> Pogledajte redove za Dinamovu ulaznicu sezone

Ključne riječi

Komentara 1

FR
freeshooter
00:58 06.11.2018.

Bruno, za mene si iznenađenje, veliko i pozitivno, samo naprijed, s vremenom te vidim i u repki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije