Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postoje dokazi

Mamić je izbrisan! Minira li ga netko u Dinamu?

05.11.2018.
u 07:24

Sportski uspjeh ne smije biti magla koja će sakriti probleme koji su i dalje u klubu. Vrijeme je da govorimo o klubu javno i da se nađu rješenja za bolju budućnost Dinama. Mi želimo uspješan, pošten i transparentan Dinamo koji će biti ponos svojih članova – kaže Čošić

Udruga “Dinamo, to smo mi” tvrdi kako ima dokaze da je Dinamov savjetnik, odbjegli Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, izbrisan iz članstva GNK Dinamo zajedno s Damirom Vrbanovićem i Zoranom Mamićem.

Iako klub to opovrgava, citirajući članak 19. Statuta GNK Dinamo po kojemu je Izvršni odbor jedino tijelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, “a IO nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva”, predsjednik udruge “Dinamo, to smo mi” Juraj Čošić navodi kako je jedan član Dinama i njihove udruge prošloga tjedna bio u klubu i dobio na uvid popis članova Dinama.

Postoji korespondencija

– O tome postoji službeni dokument koji je on potpisao prije ulaska s imenom prezimenom i brojem članske iskaznice. Također, postoji službena korespondencija e-mailom između njega i kluba gdje se točno vidi kada on može doći obaviti uvid u članstvo. Zato pitamo Dinamo zašto lažu da nitko nije obavio uvid u članstvo – kazao je Čošić i dodao:

– Pozivamo ljude u Dinamu da jasno odgovore na pitanje – je li Zdravko Mamić član kluba ili nije? U popisu koji su predočili našem predstavniku njega nije bilo, kao ni Zorana Mamića i Damira Vrbanovića. Zašto do danas nisu odgovorili na naš zahtjev podnesen u svibnju da se zbog procesa i optužnica, koji su u međuvremenu postali nepravomoćne presude, spomenuti isključe iz članstva Dinama? Ako oni tvrde da Izvršni odbor nije donio tu odluku, neka onda odgovore kako to da oni nisu članstvu i zašto to nisu učinili, a dužni su po važećem statutu kluba.

Čošić tvrdi i kako njihova potpora Dinamovim igračima nikad nije bila upitna. Osobito uoči ključne europske utakmice sa Spartakom iz Trnave.

– Sportski uspjeh ne smije biti magla koja će sakriti probleme koji su i dalje u klubu. Vrijeme je da govorimo o klubu javno i da se nađu rješenja za bolju budućnost Dinama. Mi želimo uspješan, pošten i transparentan Dinamo koji će biti ponos svojih članova – dodao je Čošić.

Je li Zdravko Mamić još uvijek Dinamov član, pokušali smo saznati i kod glavnoga aktera ove priče, ali bjegunac od hrvatskog pravosuđa s prebivalištem u BiH nije se javljao na naše telefonske pozive. Kao ni izvršni direktor HNS-a, također nepravomoćno osuđeni Damir Vrbanović.

Što je pozadina ove gotovo pa senzacionalne maksimirske priče, senzacionalnije čak i od Dinamova prezimljavanja u Europi, budući da Zdravko Mamić i sa savjetničke pozicije, pa i nakon bijega u BiH, vuče sve konce u Dinamu?

Šuška se kako je “netko” od odgovornih u klubu doista minirao velikoga gazdu i na svoju ruku izbrisao Zdravka iz članstva, bez njegova znanja. Tako je Mamić iz priopćenja udruge “Dinamo, to smo mi“ saznao šokantnu vijest pa je brže-bolje naredio da je GNK Dinamo priopćenjem demantira.

U Dinamu od 2000. godine

No postoji li u klubu doista pisani trag o Mamićevu brisanju iz članstva, odmetnutoga činovnika koji je izveo tu “skandaloznu” operaciju najvjerojatnije čeka ista sudbina – metla! Jer, Zdravko Mamić u Dinamu je na različitim funkcijama još od 2000. godine, kada je postao članom Izvršnog odbora. Od 2011. do 2016. godine bio je izvršni predsjednik Dinama i, da nije nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje novca iz Dinama, a potom pobjegao od hrvatskog pravosuđa, bio bi najveći dužnosnik u povijesti kluba.

>> Pogledajte što su rekli u Dinamo to smo mi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije