Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dosta mu je svega

Zašto, Sammire?

'07.11.2010., stadion Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 14. kola Prve HNL izmedju NK Dinamo i NK Zadar. Sammir. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL '
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
21.05.2011.
u 19:30

Zaručnica ga je ostavila, Mamić ga ne pušta, dosta mu je svega...

Bio je lipanj 2007. godine, Dinamove pripreme u Kapfenbergu. Mamić gleda trening plavih i rastapa se od užitka...

– Sammir je danas bolji nogometaš i od Prosinečkog i od Bobana kada su imali 20. On je i tri puta talentiraniji od Nike Kranjčara, koji je kod nas godinama slovio kao mjerna jedinica za talent. Kada bude odlazio iz Dinama, njegova cijena bit će najmanje 15 milijuna eura i na to sam se spreman kladiti s bilo kim u omjeru tri prema jedan! – pričao je zaneseni gazda.

Četiri godine poslije, Mamić se i dalje rastapa pred Filhovom genijalnošću, ali i kao pravi romantičar – pati. Pati jer se sinčić "ne štedi" u obilascima noćnih klubova, a cijena mu nezadrživo klizi prema dolje. I da je netko u ljeto 2007. prihvatio Mamićevu okladu, danas bi se obogatio. Kakvih petnaest milijuna...!

Zarobljenik pohlepe

Sammir je danas u Zagrebu ono što je nekada u Parizu bio Ronaldinho. Genij s greškom. Umjetnik na vrhuncu karijere, ali neobuzdan u svojoj zasićenosti. Urnebesni tulumi, samba, djevojke, alkohol, sve dok ga nisu prodali...

Sammir je prerastao i Dinamo, i Zagreb, i hrvatsku ligu, a zarobljen je u nečijoj pohlepi. Smučilo mu se kod Vahe, iako se njegova frustracija nakuplja dulje od posljednjih devet mjeseci. Ona je samo sada počela nezadrživo izlaziti na površinu. I neće je zaustaviti ni kazna od 50.000 eura. Sammiru treba pomoći, hitno oproštajna utakmica, topli stisak ruke i zagrljaj, uzeti što se može, a desetka malome Kovačiću.

Cijeli je Sammirov život filmska priča: od očeva napuštanja obitelji u rodnoj Itabuni, preko okrutnog osamostaljivanja u Mineiru, kamo je došao kao 11-godišnjak, do današnjih dana, ludih provoda i burne ljubavne veze s profesoricom engleskog koja se nedavno iselila iz zajedničkog doma u Zagrebu.

Tata Adailton ostavio je maloga Jorgea kada je imao četiri godine, o njemu i sestri Ninive brinula se majka Erci. I danas je Jorge jako vezan za obitelj, u rodnom gradu financirao je gradnju stambene zgrade te majci i baki darovao stanove. Privržen je i sestrinoj obitelji, ima 10-godišnjega nećaka, a za boravka u Brazilu viđa se i s ocem, kojemu i financijski pomaže.

Debi protiv Hajduka

U Zagrebu je od jeseni 2006. godine, preporučio ga je menadžer Božo Slišković, u Jorgea se na prvi pogled zaljubio nogometni šmeker, tadašnji sportski direktor Cvetković. Za Dinamo je debitirao 14. ožujka 2007., u polufinalu kupa protiv Hajduka (1:0), ušao je umjesto Modrića. Već je među najtrofejnijim dinamovcima u povijesti, ima pet naslova i četiri kupa, čak 45 europskih utakmica u nogama...

Zbog Sammira Mamić se svadio s Bilićem i Dinamovim trenerima, zataškavao njegove noćne izlaske, odbijao ruske milijune... Sve vrijeme nekritički ga je dizao u nebesa, tepao mu i recitirao, a zapravo ga samo – izluđivao. Sammiru je već odavno dosta i Dinama, i Mamića, on samo želi otići. Pa pustite ga onda!

Sammirovi vršnjaci (24) iz Brazila velike zvijezde u Europi

Ramires:
Mjesec dana stariji od Jorgea Sammira, u Europu (Benfica) došao iz Cruzeira prije dvije godine, a Chelsea ga je kupio od Portugalaca za čak 22 milijuna eura. Standardni je brazilski reprezentativac...

Lucas Leiva:
Šest mjeseci stariji od Sammira, Liverpool ga je od Gremija iz Porto Alegrea prije četiri godine kupio za 10 milijuna eura. Prema Transfermarktu, danas vrijedi 8,5 milijuna eura, također brazilski reprezentativac...

David Luiz:
Od Sammira stariji samo jedan dan, u Europi je od 2007. godine, kada ga je Benfica kupila od Esportea iz Vitorije za 500.000 eura, a u siječnju 2011. godine prodala Chelseaju za 30 milijuna eura. Stoper brazilske reprezentacije.

45 europskih utakmica odigrao je Sammir za Dinamo od 2007. godine

Mamić o Sammiru: Sammir je tri puta talentiraniji od Nike Kranjčara, koji je kod nas godinama bio mjera za talent

Sammir o Mamiću: Zdravkova želja bila je da svaki moj pogodak nagrađuje sa 500 eura. Ne znam hoće li se to nastaviti...

Mamić o Sammiru: Ja mislim da se Sammir ‘šika u bulju’ i da treba odbiti njegovo pozivanje u reprezentaciju

Sammir o Mamiću: Zdravko zna koliko vrijedim. Ne znam je li to baš 10 milijuna eura jer ne igram za reprezentaciju

Ključne riječi

Komentara 13

HR
hrvatin
21:32 21.05.2011.

Zasto se svi boje reci da se radi o nekulturnom,neodgojenom,nemoralnom,a mozda i priglupom covjeku.Nije bitno tko je,za koga igra,ni kako mu je ime.Ovo su njegove osobine,jer kakav karakter mora biti covjek da bi se kurvao dok mu je zarucnica trudna,i da napise na profilu kako je slobodan!? Treba li o takvom covjeku uopce trositi rijeci i papir.Ni najtalentiraniji sportasi ne mogu biti nista ako nemaju discipline.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
21:57 21.05.2011.

Kako ga je \"odgajao\" Mamić,dobro je još i ispao.

CU
cupus
22:56 21.05.2011.

A sta bi trebao napisati na profilu kad ga je zarucnica ostavila?? da je na cekanju?? to da bi trebao postenije odraditi ovi jos par mjeseci dok je u Dinamu stoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije