Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostala bez sredstava

Zar 16 medalja ništa ne znači: Zbog 91.500 kn na prisilnom odmoru

'hraski_nnn_spo_300513'
''
31.05.2013.
u 08:15

Rea Hraski već je više od tri mjeseca na prisilnom odmoru nakon što je 91.500 kuna namijenjenih za njezin ovogodišnji trenažni program IOHrvatskog sportskog saveza gluhih (HSSG) 24. ožujka prenamijenio za druge potrebe!

Na kraju ovogodišnje skijaške sezone za gluhe osobe, nakon povratka sa svjetskog prvenstva na kojem je osvojila pet medalja, Rea Hraski ostala je bez svih osnovnih sredstava za treninge.

– Nažalost, nakon izvrsnih rezultata, umjesto očekivanih još boljih uvjeta za napredak, Rea nema sredstva za trening i opremu, a nema ni trenera ni kombi. Kako je to moguće? Dugo sam u sportu, ali nije mi poznat nijedan sličan primjer. A radi se o sportašici koja u bogatoj kolekciji sportskih odličja ima i olimpijsku medalju, pet medalja sa svjetskih prvenstava i devet medalja s europskih prvenstava – rekao je Željko Hraski, njezin otac i trener.

Rea Hraski već je više od tri mjeseca na prisilnom odmoru nakon što je 91.500 kuna namijenjenih za njezin ovogodišnji trenažni program Izvršni odbor Hrvatskog sportskog saveza gluhih (HSSG) 24. ožujka prenamijenio za druge potrebe!

– Time je izravno doveden u pitanje nastavak njezine sportske karijere jer preostala sredstva nisu dovoljna ni za kupnju osnovne skijaške opreme za novu sezonu, skija i pancerica, što znači da jedna od najboljih svjetskih gluhih skijašica ovu sezonu ne može ni početi, a kamoli završiti – istaknuo je Željko Hraski.

Svoju odluku Izvršni odbor HSSG-a opravdava nedostatkom novca za druge akcije.

– Sljedeće sezone Reu očekuju Zimske olimpijske igre za gluhe na kojima je trebala biti glavna kandidatkinja za postolja u svim disciplinama, a svi oni koji se imalo razumiju u sport znaju da je sezona koja prethodi Olimpijskim igrama najvažnija jer se tijekom te sezone stvara najveći dio podloge za postizanje rezultata – zaključio je Željko Hraski.

>> Rei za medalje na OI i SP-u savez uskratio novac i uvjete za treninge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije