Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAALAND, SALAH & CO.

Zanimljiv popis: Koje zvijezde neće biti na Svjetskom prvenstvu?

Norveška u Beogradu porazila Srbiju sa 1:0
Foto: Milos Miskov
1/3
02.11.2022.
u 13:37

Otpao je francuski dvojac koji je igrao u finalu Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske. Što se klubova tiče, dosta ozlijeđenih igra u Liverpoolu.

Rasturaju po klubovima, na Mundijal mogu samo kao gledatelji. Neki od najboljih nogometnih igrača svijeta nisu se sa svojim reprezentacija uspjeli kvalificirati za Svjetsko prvenstvo u Katru. Drugi, pak, muku muče s ozljedama pa su zbog toga otpali.

U svakom slučaju, na najveće međunarodno nogometno natjecanje neće ići nekolicina poznatih imena.

Prvi je Mohamed Salah, koji oko sebe u reprezentaciji nema sjajne suigrače, kao što je to slučaj u Liverpoolu. Napadač je drugi najbolji strijelac Redsa s četiri gola i najbolji asistent ekipe, s obzirom na to da je 'namjestio' još tri pogotka.

Egipat je u kvalifikacijama, usprkos dva pogotka Salaha kroz ciklus, izgubio od Senegala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Foto: Reuters/Pixsell

Idući je svakako Erling Haaland, jedan od najvećih talenata, a već i jedan od najboljih napadač svijeta. Mladi, 22-godišnji ofenzivac trpa za Manchester City kao na traci, u 16 je ovosezonskih nastupa postigao 22 gola. 

I u reprezentaciji je jednako aktivan - 23 nastupa, 21 zgoditak. Međutim, na kraju 2021. zbog ozljede je propustio čak četiri susreta Norveške, a nacionalni sastav pobijedio je tek u jednoj od tih utakmica. Završili su kao treći u grupnoj fazi.

Francuski dvojac Paul Pogba i Ngolo Kante sigurno će nedostajati veznom redu svjetskog prvaka, koji je u Rusiji u finalu slavio nad Hrvatskom. Obojica su ozlijeđeni i obojica imaju probleme s koljenom.

I jedan i drugi igrali su u finalnom susretu prošlog Mundijala, kada su Vatrene ispratili s 4:1 i uzeli zlato. Pogba je zabio treći pogodak svoje reprezentacije. 

Foto: Markus Gilliar/DPA/PIXSELLL

Iako su na Euru išli do kraja, nisu se kvalificirali za Svjetsko - ponovno. Italiju tako u Katru neće imati priliku predstavljati igrači poput Gianluigija Donnarumme, Jorginha i Sandra Tonalija. Talijane su kroz kvalifikacije izbacili igrači Sjeverne Makedonije.

Vraćamo se na Liverpool, jer zbog ozljede neće biti ni Portugalca Dioga Jote. Dobro bi došao reprezentaciji, pomogao Cristianu Ronaldu, ali problemi s listom očito su preozbiljni. Luis Diaz, pak, ozlijedio je koljeno, no Kolumbija tako i tako nije uspjela, bila je tek šesta u kvalifikacijama.

Svjetsko prvenstvo u Katru počinje 20. studenog i traje do 18. prosinca. 

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

 

 

 

Komentara 1

FO
forza
14:40 02.11.2022.

I jedan i drugi igrali su u finalnom susretu prošlog Mundijala, kada su Vatrene ispratili s 4:1 i uzeli zlato. Bilo je 4:2 pametnjakovicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije