Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREBRNI BEK

Vrsaljko prvi put govorio nakon umirovljenja: Ostajem u nogometu, ali to ću zadržati za sebe

Šime Vrsaljko na Maksimiru se oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.04.2023.
u 22:35

- Svakodnevna bitka i borba sa zdravljem dovela je do toga da više ne mogu biti ono što sam bio, i ne mogu dati na terenu ono što očekujem od sebe. Možda više nisam igrač, ali nastavljam biti u nogometu - rekao je Vrsaljko

Po prvi put od odlaska u igračku mirovinu, bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko (31) se obratio javnosti. U razgovoru za RTL objasnio je zašto je donio takvu odluku u poprilično ranoj fazi svoje karijere. 

Podsjetimo, Vrsaljko se u kolovozu prošle godine oprostio od hrvatske reprezentacije, da bi se prije dvadesetak dana kompletno oprostio od igračke karijere.

- Svakodnevna bitka i borba sa zdravljem dovela je do toga da više ne mogu biti ono što sam bio, i ne mogu dati na terenu ono što očekujem od sebe. Možda više nisam igrač, ali nastavljam biti u nogometu - rekao je Vrsaljko.

Posljednjih dana pojavile su se informacije da se Vrsaljko posvetio menadžerskom poslu. 

- Pratim u većem opsegu nogomet i dublje i više nego prije, tako da imam jasan cilj i stav što želim raditi kao netko tko će i dalje u budućnosti participirati u nogometu, ali ću to zadržati za sebe.

Vrsaljko je s Hrvatskom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, a u Šiminom kontekstu zauvijek će ostati upamćena fotografija na kojoj leži na hrvatskoj zastavi.

- Reprezentacija je definitivno bila nešto više od nogometa. Emocija. Svaki trenutak proveden u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji bio je poseban - rekao je Vrsaljko.

Vrsaljko, koji je za reprezentaciju Hrvatske odigrao 52 utakmice, dotaknuo se i kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine.

- Mislim da smo najkvalitetnija reprezentacija u grupi. U Splitu smo primili gol u zadnjim sekundama, ali dolazi ono najbitnije. A to je karakter reprezentacije.

22.09.2022., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga Nacija, Liga A, skupina 1, 5. kolo, Hrvatska - Danska. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prokomentirao je bivši nogometaš, između ostalog, i veliku pobjedu Šibenika nad njegovim bivšim klubom, Dinamom u polufinalu Kupa Hrvatske.

- Dinamo nije iskoristio šanse, ali to je samo jedna utamica. Mislim da je Dinamo u sivoj zoni. Ima ogromnu forcu da se posloži i bude opet ono što je, ali naravno da imamo tu i ostale klubove koji rade odličan posao. Kao što je Hajduk - zaključio je umirovljeni Šime Vrsaljko.

Komentara 3

FU
Fulir555
23:03 09.04.2023.

Ako mogu žuti, razni degenerici, izdajice , koliko više velikani kao što je Vrsaljko ostati u nogometu.

T2
Tomo_20
18:59 10.04.2023.

Bolje uzmi neku ulogu u komediji!!!

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:31 10.04.2023.

Sport je čudan, kao i život inače, s jedne strane ekipa kao Maldini i ostala ekipa koji su igrali i preko 40 godina starosti, a s druge strane neki staju s 30 godina. Recimo Janica Kostelić, da je mogla nastaviti i recimo skijati do svoje 35te godine vjerojatno bi njezini rekordi bili nedostižni. Ronaldinho je stao s ozbiljnim nogometom s nekih 28-29 godina, a bio je tolika legenda. Za Modrića nikada nisam niti pomislio da će biti toliko dobar, a pogotovo da će ovoliko trajati. Što se tiče trenera nikada ne bih pomislio da će ekipa kao Olić, Vukojević, Gatusso postati treneri. Nikada. Prije bih to pomislio za Bobana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije