Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FABRIZIO ROMANO

Šime Vrsaljko se umirovio. Srebrni vatreni odlučio završiti karijeru u 32. godini

24sata 5000 broj
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
22.03.2023.
u 22:52

Kako javlja popularni transfer-guru, Vrsaljko je odlučio kopačke objesiti o klin. Nedavno se pojavila informacija da postaje nogometni agent.

Šime Vrsaljko odlazi u nogometnu mirovinu, objavio je najpoznatiji sportski novinar Fabrizio Romano. Nekadašnji desni bek hrvatske reprezentacije, koji je s vatrenima osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prema njegovim je informacijama odlučio reći zbogom profesionalnom igranju i tako okončao svoju karijeru. 

Vrsaljko (31) bez kluba je od nove godine, kada se razišao s grčkim Olympiakosom. Na seniorsku scenu stupio je kao igrač Dinama pa prešao u Italiju, gdje je igrao za Genou i Sassuolo. Vrhunac klupske karijere bio mu je mandat u Atletico Madridu, gdje je uz posudbu u Inter proveo četiri godine. 

Iz škole nogometa Zadra stigao je na Maksimir još 2006. pa napredovao do prve momčadi, za koju je u prvenstvu debitirao 27. veljače 2010. protiv Croatije iz Sesveta. Iste se godine ustalio te postajao sve važniji član udarnog sastava, dok predstavnici Genoe 2013. nisu stigli s ponudom od oko pet milijuna eura za Vrsaljka, koji je bio i na kaljenju u Lokomotivi

Samo sezonu kasnije, završio je u Sassuolu u kojem mu se cijena poduplala, zbog čega ga je u ljeto 2016. doveo Diego Simeone. Za Madriđane je i najviše igrao, ali ispriječile su se ozljede i ostaje dojam da je Vrsaljko mogao odraditi više od 100 utakmica, koliko mu stoji uz ime, u njihovom dresu. 

Prošlog ljeta španjolsku je prijestolnicu zamijenio Grčkom, a u lipnju odigrao posljednju utakmicu u nacionalnom dresu. 

Prema informacijama kojima raspolaže Transfermarkt, Šime postaje nogometni predstavnik, zaposlenik agencije Universal Twenty Two koja brine o karijerama nekih od najboljih igrača svijeta. Vlasnik je Vlado Lemić, a njegove klijente čine Luka Modrić, Emiliano Martinez, Alexander Isak i drugi.

U karijeri je kao igrač Atletica osvojio La Ligu i Europsku ligu, dok se kao dinamovac okitio s četiri naslova HNL-a i dva Rabuzinova sunca, odnosno Hrvatska kupa. 

Za Hrvatsku je debitirao u veljači 2011., a 'kockice' nosio u 52 utakmice. Najviše se možda sjećamo njegove asistencije za Ivana Perišića u polufinalu SP-a protiv Engleske.

Gubili smo s 1:0, Šime primio loptu na svojoj desnoj strani i savršeno poslužio suigrača koji nas vraća u susret. Ishod znamo - vatreni su završili u finalu Mundijala...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije