Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužan dan za F1

VN SAD-a u čast preminulog osnivača Red Bulla, Verstappen: 'Ovo je stvarno težak dan za nas'

Formula One: Formula 1 Aramco United States Grand Prix 2022-Qualifying
Foto: Jerome Miron/REUTERS
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.10.2022.
u 08:52

Sve je, neposredno prije početka kvalifikacija, pogodila vijest o smrti osnivača Red Bulla, 78-godišnjeg Dietricha Mateschitza.

Španjolac Carlos Sainz Jr u Ferrariju startat će s 'pole positiona' u u Austinu za VN Sjedinjenih Država, dok će s druge pozicije krenuti Nizozemac Max Verstappen čija je momčad Red Bulla ostala bez svog osnivača Dietricha Mateschitza.

Sainz Jr. bio je u kvalifikacijama brži od momčadskog kolege Charlesa Leclerca, ali Monežanin neće startati s njim u prvom redu jer je kažnjen s deset mjesta, nakon ugradnje novih dijelova na svom agregatu i u nedjelju će krenuti s 12. mjesta.

Kao rezultat toga, Verstappen, pobjednik prošle godine u Teksasu, kreće u nedjelju s druge pozicije iako je u kvalifikacijama bio treći.

Lewis Hamilton (Mercedes), sedmerostruki svjetski prvak, startat će s treće pozicije nakon što je Sergio Pérez (Red Bull), koji je u kvalifikacijama bio četvrti, kažnjen s pet mjesta (9.) zbog promjene motora.

No sve je, neposredno prije početka kvalifikacija, pogodila vijest o smrti osnivača Red Bulla, 78-godišnjeg Dietricha Mateschitza.

Oct 22, 2022; Austin, Texas, USA; Red Bull Racing Limited driver Max Verstappen (1) of Team Netherlands talks about the passing of Red Bull founder Dietrich Mateschitz (not pictured) after the qualifying session for the U.S. Grand Prix at Circuit of the Americas. Mandatory Credit: Jerome Miron-USA TODAY Sports Photo: Jerome Miron/REUTERS
Foto: Jerome Miron/REUTERS

"Ovo je stvarno težak dan za nas", rekao je nakon kvalifikacija Verstappen koji je prije dva tjedna osigurao naslov svjetskog prvaka nakon slavlja u Suzuki. 

"Bila je to loša vijest za sve," rekao je Verstappen nakon kvalifikacija, dodavši: "Bez njega sigurno ne bih sada sjedio ovdje."


Komentara 1

Avatar kvasac60
kvasac60
10:55 23.10.2022.

Loša reklama za to piće,otrov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije