Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPUNITE ANKETU

VIDEO Sramotan potez Crvene zvezde: Treba li zbog ovoga biti izbačena iz Europe?

Sportklub/Screenshot
03.04.2022.
u 20:13

Natjecanje ima jasnu politiku i jasan stav po pitanju diskriminacije, mržnje, a u ovom slučaju i rata. Momčad koja zastupa suprotna stajališta ne bi trebala biti njenim dijelom

Košarkaši Crvene zvezde su uoči gostovanja protiv Žalgirisa u sklopu 22. kola Eurolige izazvali pravi skandal jer su odbili poslati poruku za mir u Ukrajini, što je podosta razljutilo Litavce, a zvižduci s tribina su to itekako potvrdili.

Naime, igrači litavske momčadi i suci držali su transparent "Zaustavite rat" (eng. Stop War) prilikom intoniranja himne Eurolige, ali Beograđani su to odbili. I odmah naišli na salvu zvižduka. Rekli bi neki da je pravda pobijedila jer domaćin je pobijedio u utakmici bez rezultatskog značaja 103:98 nakon produžetka. U regularnom dijeli bilo je 88:88.

 

 

 

Poruka je potpuno apolitična, poziva na prekid rata u Ukrajini, ali potez košarkaša Zvezde je politički. Nije poznato jesu li im sugerirali da zastupaju poruku mržnje, razaranja i agresije ili su na suludi čin došli svojom odlukom. Kako god, opravdanja za to nema i sad se očekuje oštar potez vrha Eurolige.

Jer, to natjecanje ima jasnu politiku i jasan stav po pitanju diskriminacije, mržnje, a u ovom slučaju i rata. Momčad koja zastupa suprotna stajališta ne bi trebala biti njenim dijelom. Naime, ovo nije pitanje stava ili svjetonazora, svako moralno biće protivi se ratovanju, posebno onom koji na tuđem teritoriju vodi druga zemlja.

>>> U međuvremenu, stigle su reakcije košarkaša Zvezde, a više čitajte OVDJE

Pogledajte video situacije OVDJE i recite što mislite u anketi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 187

BR
brzizestok
20:54 03.04.2022.

Zašto oni uopće igraju u Europi ? Oni su samo za šumadijsku ligu

Avatar Dančo
Dančo
20:33 03.04.2022.

Opanak ima obraz kao đon i ničeg se ne srami

PA
Paket
20:21 03.04.2022.

Bacaj ih van

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije