Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODLEGAO FRUSTRACIJAMA

VIDEO Nervozni Đoković napao gledatelja tijekom meča: Ćuti, bre! Pi*da ti materina!

ATP Masters 1000 - Italian Open
Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS
1/3
14.05.2022.
u 14:17

S obzirom da je tenis specifičan sport, u kojem publika samo sjedi i mirno gleda što se događa, tenisačima se lako omete koncentracija čak i ako glasno razgovarate, skandirate ili aplaudirate u trenucima dok traje aktivna igra.

Novak Đoković uvjerljivo je najbolji tenisač na svijetu posljednjih godina, no kad stvari ne idu u njegovom smjeru, ne može se suzdržati i ne pokazati tamniju stranu osobnosti. Kao nakon pobjede 7:5, 7:6 (1) u četvrtfinalu Mastersa u Rimu protiv Felixa Auger-Aliassimea.

Meč, kojim je stigao do 999. slavlja u karijeri, bio je iznimno napet pa su i živci bili jednako tako napeti. Ali, dok je Kanađanin frustracije rješavao sa sobom, Novak se obrušio na publiku, gdje je jedan gledatelj neprestano i glasno pričao.

Kod servisa njegova protivnika Novak nije uspio na pravi način vratiti lopticu pa je otišla u aut, odlučio je tu nakupljenu frustraciju iskaliti prema nepoznatom mu, ali iritantnom gledatelju.

- Ćuti, bre! Piz*da ti materina!

U tom trenutku bilo je 7:5 i 3:2 u drugom setu, s tim da je Novak imao prednost i priliku za break. Srećom, to nije utjecalo na konačni rezultat i najbolji tenisač svijeta stigao je do pobjede. Svejedno, nju je nagrdio ovim ponašanjem jer mora se suzdržati od sukoba s publikom, osim ako nije direktna meta. Primjerice, može otići do suca i spomenuti što je problem. A ovo je očito bio problem koji ometa igru.

Tennis - ATP Masters 1000 - Italian Open - Foro Italico, Rome, Italy - May 12, 2022 Serbia's Novak Djokovic reacts during his quarter final match against Canada's Felix Auger Aliassime REUTERS/Alberto Lingria Photo: ALBERTO LINGRIA/REUTERS
Foto: ALBERTO LINGRIA/REUTERS


S obzirom da je tenis specifičan sport, u kojem publika samo sjedi i mirno gleda što se događa, tenisačima se lako omete koncentracija čak i ako glasno razgovarate, skandirate ili aplaudirate u trenucima dok traje aktivna igra. Tako nešto u ostalim sportovima, koji zahtijevaju u najmanju ruku jednaku razinu koncentracije, potpuno je nezamislivo. Što jako dobro znaju svi oni koji su izvodili jedanaesterce, slobodna bacanja, sedmerce, peterce... u ključnim trenucima najvećih natjecanja.

U polufinalu Mastersa Novaka čeka Norvežanin Casper Ruud, koji je u krajnje neizvjesnom ogledu svladao Kanađanina Denisa Shapovalova 7:6 (7), 7:5.

Pogledajte snimku sporne situacije OVDJE pa u komentarima recite je li Novak pretjerao ili nije.

Komentara 6

NV
novo vriijeme
15:01 14.05.2022.

Nije jedini ali se njemu broji.

DU
Deleted user
00:28 15.05.2022.

Nevjerojatno je kako ovaj čitav mali svijet fantastično razumije te sve čuvene srpske psovke. Čitao sam da komplet NBA USA košarkaška liga stalno ima tu verbalnu komunikaciju međusobnog čašćavanja, koju su naučili od Divca, Paspalja, Stojakovića, Danilovića, Dončića, Marjanovića, Mirotića, Rebrače, Jarića, Bjelice, Bogdanovića, Đorđevića...svi su oni promoteri tog fenomena, koji je zaslužio ući u UNESCO svjetsku baštinu.

DU
Deleted user
16:34 14.05.2022.

Čudi me ta psovka. Ispravno bi bilo p.čka jer p.zda je karakterna osobina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije