Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE EMOTIVAN TRENUTAK

VIDEO Lewandowski u suzama nakon svog prvog gola ikada na SP: 'Borio sam se!'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Saudi Arabia
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.11.2022.
u 18:53

Bio je to prvi pogodak najboljeg poljskog strijelca ikada na svjetskim prvenstvima. Ujedno njegov 77. u karijeri za reprezentaciju.

Poljski nogometaši pobijedili su Saudijsku Arabiju 2-0 (1-0) u drugom kolu skupine C svjetskog prvenstva, u utakmici s brojnim šansama na obje strane.

Prvi pogodak postigao je Piotr Zielinski u 39. minuti na asistenciju Lewandowskog, dok je Saudijska Arabija imala savršenu šansu za izjednačenje krajem prvog dijela, ali je tada udarac s bijele točke Al Dawsarija obranio poljski vratar Szczesny.

>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

U drugom poluvremenu je Saudijska Arabija konstantno napadala i vrlo opasno prijetila, ali su isto tako igrači Poljske (Milik i Lewandowski) dva puta pogađali suparnički okvir vrata. Utakmica je, pak, riješena u 82. minuti kada su se poigravali Saudijci pred svojim vratima, a pogrešku je iskoristio Lewandowski za 2-0. Bio je to prvi pogodak najboljeg poljskog strijelca ikada na svjetskim prvenstvima. Ujedno njegov 77. u karijeri za reprezentaciju.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group C - Poland v Saudi Arabia - Education City Stadium, Al Rayyan, Qatar - November 26, 2022 Poland's Robert Lewandowski in action with Saudi Arabia's Mohammed Al-Owais REUTERS/Molly Darlington Photo: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS

Standings provided by Sofascore

- Borio sam se i radio čitavu utakmicu i sretan sam zbog pobjede. Za napadača je najvažnije zabiti gol, a danas sam u tome i uspio. Obrambeno smo bili jako dobri. Protiv Argentine će također biti teško, ali moramo biti strpljivi - izjavio je Lewandowski odmah nakon utakmice.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Kek: Da, zvali su me Jakobušić i Mišković. Hajduk je klub karaktera, a Mišković prijatelj do groba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije