Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJE 42 GODINE

VIDEO Hajduk i Zvezda jecaju u suzama za Titom: Ovi komentari su svjedok koliko su ga voljeli

Screenshot
04.05.2022.
u 09:21

''Centralni komitet Saveza komunista Jugoslavije i Predsjedništvo SFRJ objavili su večeras sljedeći proglas: radničkoj klasi, radnim ljudima i građanima, narodima i narodnostima SFRJ - umro je drug Tito.''

Na današnji dan, prije 42 godine umro je Josip Broz Tito doživotni predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Ako pitate one koji su tada bili živi, svi se sjećaju gdje su bili u trenutku kada je novinar RTZ-a Miroslav Lilić drhtavim glasom je pročitao sljedeće riječi:

''Centralni komitet Saveza komunista Jugoslavije i Predsjedništvo SFRJ objavili su večeras sljedeći proglas: radničkoj klasi, radnim ljudima i građanima, narodima i narodnostima SFRJ - umro je drug Tito.''

Za to se vrijeme u Splitu, na Poljudu igrala utakmica između Hajduka i Crvene zvezde. Sudac je bio Husref Muharemagić. Igrala se 41. minuta, rezultat je bio 1:1, a onda je sve stalo. Predjsednik Hajduka i predsjednik Izvršnog vijeća Skupštine općine Split  Ante Skataretiko s razglasa je objavio da je umro Tito. 

Momčadi su došle do centra u suzama, jecajući, plakali su i gledatelji, a onda su svi spontano zapjevali 'Druže Tito mi ti se kunemo'.

Da je Tito i dalje obožavan među navijačima splitskog kluba svjedoče i komentari ispod ovoga videa. Donosimo vam neke od njih:

"Nista nije bilo namišteno.Ovo se pivalo iz srca (otac i barba bili na ovoj utakmici). Živija TITO! Živila JUGA!"

"J**ote koja disciplina i koji respekt. Nikad više."

"Iznenađujuće je to da je narod održao zakletvu. Tito je otišao pod zemlju, a nakon nekoliko godina za njim je otišla i Jugoslavija i JugoslOveni."

"Naježio sam se kad su počeli pjevati"

"Tko je još plakao ovako za Tuđmanom, da smo ostali Juga jači od Švicarske bi bili, a da ne spominjem sport nogomet, vaterpolo, košarka itd..."

"Od ovoga je otišlo sve u tri lepe. Ovakva država nikad nije bila i neće. Nadamo se da će se zaboraviti povijest i svi se ujediniti."

"Kad je Josip Broz TITO pokopan, pokopana je i SFRJ s njim samo u tom trenutku nitko nije bio svjestan, tada je sve stalo i nikada se pokrenulo nije. Drug Tito u srcu."
 

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar mrkyyy
mrkyyy
10:05 04.05.2022.

Da su suze iskreni dokaz ljubavi, najvoljeniji čovjek na planeti bio bi Kim Jong-il... Ljudi su doslovno vrištali od bola kada je umro...

ŠO
Šokac1
10:24 04.05.2022.

Potpuno deplasirani članak, poglavito kad uskoro proslavljamo 32. obljetnicu neovisne države Hrvata, našu slobodnu Republiku Hrvatsku.

LE
LenardHr
09:57 04.05.2022.

Zato i je svrstan medju 10 najvecih ubojica 20-og stoljeca. Pravi velikan uz staljina causescua polpota i druge "velikane"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije