Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVO MOŽE SAMO HRVATSKA

VIDEO/FOTO Hrvatska gori! Suze, pjesma, ponos i radost diljem domovine...pogledajte ove prizore!

Foto: Pixsell
1/10
17.12.2022.
u 21:05

U nastavku smo uživo slikom i zvukom u hrvatskim gradovima koji će slaviti cijelu noć do sutrašnjeg dočeka. Svoje fotografije i videe slavlja pošaljite nam u inbox društvenih mreža.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da je hrvatska nogometna reprezentacija u svom šestom nastupu na svjetskim prvenstvima treći put osvojila medalju, pri čemu drugu broncu. Hrvatska je u borbi za treće mjesto srušila Maroko pogocima Oršića i Gvardiola, a cijela se zemlja zatresla od ponosa kada je sudac iz Katara označio kraj.

U nastavku smo uživo slikom i zvukom u hrvatskim gradovima koji će slaviti cijelu noć do sutrašnjeg dočeka. Svoje fotografije i videe slavlja pošaljite nam u inbox društvenih mreža.

ZAGREB

Doček je već spreman, a vatreni slijeću sutra u 17 sati.

Navijačku atmosferu na glavnom zagrebačkom trgu snimila je i naša reporterka Gita Hiržin. 

Neki su navijači potegnuli čak i iz Slovenije kako bi svoje susjede bodrili na Jelačićevu trgu, a susrela je ih je reporterka Gita Hiržin. 

Brojne navijače na glavnom zagrebačkom trgu, svojom interpretacijom poznatih pjesama zabavaljaju i ulčni svirači, a dijeliće atmosfere uhvatila je reporterka Gita Hiržin. 

Zagrepčane ne smetaju niske temperature, i dalje se slavi na otvorenom, a zagrijavanje bakljama snimila je Gita Hiržin. 

Veselje i dalje ne jenjava, a pjesmu navijača u Zagrebu uhvatila je Gita Hiržin. 

SPLIT

S prvim sučevim zviždukom u 96. minuti uži dio Splita osvijetljen je vatrometima koje su ispaljivali vjerni navijači. U kratkom roku u grad se slilo tisuće građana koji pjevaju navijačke i domoljubne pjesme. Svi su tu, stari i mladi, pa čak i dio stranih turista koji slave s 'domaćim' stanovništvom.

Djelić atmosfere snimila je i Slavica Vuković.

Najviše ih je na Prokurativama gdje veselje i pjesma ne prestaju. Navijača ima i na Rivi, po ulicama u središtu grada. Na cestama koje idu prema centru velika je kolona vozila. Navijače ne smeta niti loše i povremeno kišovito vrijeme.

RIJEKA

I Riječani slave osvajanje brončane medalje, koju je hrvatska nogometna reprezentacije izborila na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, nadigravši momčad Maroka. Navijači su u kišnu subotu utakmicu pratili uglavnom u ugostiteljskim objektima, kafićima i klubovima te u svojim domovima.

Pobjeda se, uz hrvatska obilježja i navijačke pjesme, slavi pjesmom u tim objektima, okupljanjem na trgovima, u automobilima na cestama, a slavi se i pirotehnikom.

OSIJEK

Pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije nad Marokom i brončana medalja s oduševljenjem se slavi i u Osijeku.

1/12

Slavlje je počelo odmah po završetku utakmice na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi gdje se, u sklopu osječkog Adventa, pred velikim videozidom organizirano gledala utakmica. Brojni su navijači, unatoč hladnom vremenu, oduševljeno pozdravili pogotke Joška Gvardiola i Mislava Oršića u prvom poluvremenu, a pogotovo završetak meča, kada su burnim pljeskom, navijanjem, hrvatskim zastavama i paljenjem baklji, proslavili osvajanje trećeg mjesta na svijetu i brončanu medalju.

Foto: Emica Elevdji/PIXSELL

"Svaka čast našim igračima, da je sudac bio dobar bili bismo prvi", neki su od prvih komentara navijača na Trgu sv. Trojstva.

Zvukovi petardi i navijačkih pjesama odjekivali su po završetku utakmice po cijelom gradu, a nakon slavlja na Trgu Sv. Trojstva, brojni navijači krenuli su automobilima, uz zvukove sirena, osječkim ulicama, kako bi proslavili treću medalju Hrvatske na Svjetskim nogometnim prvenstvima, nakon Francuske 1998. i Rusije 2018. godine.

Ako je suditi po broju okupljenih navijača, Hrvatsku večeras čeka duga, vesela i besana noć.

DUBROVNIK

Navijačke pjesme ore se i ulicama Dubrovnika, slavi se u kafićima, pale se baklje i turiraju motori. 

VUKOVAR

Ulice Vukovara napunili su navijači koji su iz automobila vikali, pjevali, i mahali zastavama i bakljama. U slavlju ih je snimio Branimir Bradarić.

Snimke slavlja od čitatelja smo dobili i iz Vinkovaca i Trilja, a evo kako je tamo bilo:

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Roadrunner
Roadrunner
07:31 18.12.2022.

Sto li je lijepo biti Hrvat ovih dana! Ovo je Hrvatska kakva treba uvijek biti ujedinjena, slozna i orijentirana k istom cilju boljitku sviju nas tada su velike stvari moguce to su nam pokazali Vatreni svojim primjerom.

Avatar arhaika
arhaika
22:13 17.12.2022.

Bravooo, Bože, hvala ti.

BU
Bukva2
21:40 17.12.2022.

Dragi Bože, hvala Ti što Te imamo, hvala Ti što sam Hrvat. ❤️ Moja Domovina. ❤️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije