Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO

VIDEO Ante je u Dohu stigao iz Chicaga: Svi Kanađani koje znam navijaju za nas

Foto: Tomislav Dasović
1/4
25.11.2022.
u 09:23

- Dobro je u Dohi. Nije onako kako se pričalo, puno je bolje. Svidjelo mi se najviše što nije tako skupo u dućanima. Javni gradski prijevoz je gratis, a ima i života. Može se naći alkohol, može se naći i zabava do ranih jutarnjih sati - dodao je Neno Kliški, koji će na susret protiv Kanade na štakama.

Iako vatreni iduću utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru igraju u nedjelju, danas je prijepodne u Dohi ipak na teren istrčala jedna selekcija u kockastim dresovima.

Riječ je o ekipi hrvatske navijačke reprezentacije, koja se susrela s reprezentacijom Meksika. Sve je snimio naš reporter na Mundijalu, Tomislav Dasović, i usput popričao s nekoliko naših navijača.

Ante Lončar u Dohu je stigao iz Chicaga, a u SAD-u se bavi građevinom. 

- Lijepo je doći, vidjeti naš narod. Bio sam na Svjetskom prvenstvu u Americi, ali prvi put pratim Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Da, '94. nismo igrali. Dobro je, bolje da smo uzeli bod (protiv Maroka, op. a.) nego izgubili, sad idemo protiv Kanade uzeti tri boda.

Za vikend igramo s Kanadom. Imate li prijatelja Kanađana u Americi? 

- Ima nas, a svi navijamo za Hrvatsku. Svi, i Kanađani. Ja sam rođen u Americi, da igraju SAD - Hrvatska, naravno da navijam za Hrvatsku. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 

15-godišnji sin također će pratiti SP uživo. 

- Ima praznike tri dana zbog Dana zahvalnosti u Americi. Onda su rekli da tri dana može izostati pa će nadoknaditi. Ne može puno ljudi ovo doživjeti - zaključio je.

Neslužbeni izbornik navijačke momčadi je Neno Kliški. Evo kakvi su njegovi dojmovi iz glavnog grada Katara. 

- Dobro je u Dohi. Nije onako kako se pričalo, puno je bolje. Svidjelo mi se najviše što nije tako skupo u dućanima. Javni gradski prijevoz je gratis, a ima i života. Može se naći alkohol, može se naći i zabava do ranih jutarnjih sati. Jesam, uspio sam se napiti.

Doživio je i nezgodu.

- Pao sam u jednom šoping-centru, zabolio me kuk i pomogli su stvarno u bolnici u Dohi. Dali su mi invalidska kolica. Na utakmicu protiv Kanade ću na štakama. Mislim da ću izdržati. Od '98. sam na svakom prvenstvu. Najljepše je bilo u Brazilu, to je zemlja koja voli nogomet, kao i mi. To je najprirodnije - objašnjava.

23.11.2022., stadion Al Bayt, Al Khor, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, skupina F, 1. kolo, Maroko - Hrvatska. Josip Juranovic, Abde Ezzalzouli, Dejan Lovren Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kakvo je domaće stanovništvo?

- Nema nikakvih problema s Arapima. Što se tiče nogometa, nisu baš upućeni, više su volonteri. Kao domaćini, malo su usporeni, ali funkcioraju. Kanadu treba dobiti i uvjeren sam da će tako i biti - zaključio je. 

Naši navijači su prvu utakmicu trebali igrati s navijačima Katara, ali oni se nisu uspjeli skupiti. Nije ih dovoljno i neće nastupiti na turniru na kojem su domaćini. 

>> VIDEO: Dalić gospodski odgovorio izborniku Kanade koji kaže da će sj*ebati Hrvatsku: Mi pričamo na terenu!

Komentara 2

TE
Teig1
12:01 25.11.2022.

Hvala Bogu da prije nisi došao u Katar, tokom gradnje.Mnogi se nisu ni vratili sa tih baustela

LA
lajh1985
12:53 25.11.2022.

Pa sta ovaj ni jednog kanadana ne zna nego samo balkance kad navija svi za Hrvatsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije