Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB U ČETVRTFINALU

Vujović: Imamo strašnu snagu! Nek' dođe i Barca

Veselin Vujović
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
23.03.2015.
u 10:29

Stari vuk Vujović od klinaca je napravio rukometne klase

Rukometaši PPD Zagreba su u četvrtfinalu Lige prvaka. Čudo? Ne, s obzirom na ono što smo vidjeli u dvije utakmice protiv danskog Koldinga. Nakon zagrebačke pobjede od pet pogodaka razlike (22:17), "plinari" su obranili prednost i izgubili samo s minus dva (21:23).

– Znate što sam prvo rekao dečkima u svlačionici, nakon utakmice? Rekao sam im da su morali pobijediti. Da, malo sam se naljutio što nismo pobijedili, a trebali smo. Domaćin nije imao nikakvih rješenja i da nismo u samoj završnici bili malo dekoncentrirani dobili bismo utakmicu. Ali nema veze, glavno da smo među osam – istaknuo je Vujović.

Najslađi poraz u karijeri

Njegova momčad kontrolirala je rezultat svih 60 minuta.

– Vidjeli ste koju mi snagu imamo. Filipa Ivića, junaka prve utakmice nije išlo, ali tu je bio Ivan Stevanović. Obranio je tri ključne lopte u drugom poluvremenu. Sjajan je bio i Obranović. U prvoj utakmici nije ga bilo, a jučer je odigrao maestralno – istaknuo je Vujović.

Na desnoj strani napada plinari su imali "duo Luka" - Šebetića i Stepančića.

– Velika, velika stvar. Ljudi, pa mi smo u četvrtfinalu. Tamo gdje većina nas nikad nije bila. Prije nas četvrtfinale je igrala momčad u kojoj su bili Balić, Kopljar, Špiler, Gojun, Štrlek – rekao je Šebetić koji je i tada bio u momčadi.

Iz te momčadi danas su još tu Horvat, Šprem, braća Valčić i Brozović.

– Ovo mi je najslađi poraz u karijeri. Nakon što dvije godine nismo mogli prošli skupinu sad smo već u četvrtfinalu – kaže Stepančić.

Crnogorski stručnjak preporodio je PPD Zagreb, donio je obranu kakvu nitko ne igra u Europi. Uostalom, "plinari" su primili uvjerljivo najmanje pogodaka u 12 utakmica. Vratio je Vuja i gledatelje u Arenu pa su zagrebaši i najgledanija momčad Lige prvaka.

– Jedva čekam novu utakmicu u Areni. Bez lažne skromnosti ali ovoga puta očekujem novi rekord, a to je više od 15.000 gledatelja. Zaslužili su ovi dečki toliku posjetu – rekao je Vujović.

Nije daleko od istine. Nije prošlo ni pet minuta poslije utakmice, a već je zvonio mobitel.

– E, frende. Može četiri ulaznice za četvrtfinale – nazvao me prijatelj Rale.

Istina, nije se dugo javljao za piće, ali četvrtfinale je četvrtfinale. A zagrebaši će ondje (14. i 15. travnja te uzvrati 21. i 22. travnja) igrati protiv jednog od četiri nositelja, a u bubnju su Barcelona, Kiel, Kielce i Veszprem. I sigurno će svatko od njih željeti u ždrijebu upravo najslabije - PPD Zagreb. No, neka ne zaborave da je Arena ove sezone neosvojiva tvrđava, da su tu ove sezone već pali Kiel, PSG, Kolding. Pa čak i La Rioja onim čudesnim pogotkom Čelice s 18 metara, iz deveterca kada je vrijeme već isteklo.

– Bilo bi lijepo opet vidjeti Barcelonu u Zagrebu i zaokružiti ovu sezonu sa sedmom pobjedom u Areni. No, razum govori da je bolji izbor Kielce. Oni nam možda najviše odgovaraju, a pokazali su protiv Montpelliera da su i ranjivi. Pa čak i na svom parketu – rekao je Vujović.

Nakon 23 godine evo Vuje

Veselin Vujović dugo nije bio u četvrtfinalu Lige prvaka. Kao igrač posljednji put je igrao u četvrfinalu Lige prvaka 1992. godine. Igrao je za Barcelonu koja je u dvije utakmice izbacila islandski Valur. Kao igrač triput je bio osvajač Kupa prvaka, dvaput sa Metaloplastikom (1985. i 1986.) i jednom sa Barcelonom kada su 1991. godine nadoknadili minus dva iz Zrenjanina i u Blau Grani pobijedili sa plus tri.

Poznavajući Vujovića dečki su dobili noćni izlazak u Kopenhagen, ali bez pretjerivanja jer se već u utorak putuje u Veszprem, na završni turnir SEHA lige. PPD Zagreb će prvo u malom polufinalu igrati protiv slovačkog Tatrana, a ako prođe onda ide na Veszprem.

– Treba vidjeti koliko smo se emocionalno potrošili na utakmicama protiv Koldinga. Sigurno je da će postojati sad euforija i na krilima te euforije moramo pobijediti Tatran. Sreća pa sad imam 19 igrača, nemam ozlijeđenih – istaknuo je Vujović.

Stipe Mandalinić, Leon Šušnja i Lovro Mihić nisu bili u Kopenhagenu i oni moraju biti ta svježa krv za SEHA ligu. Posebno Mandalinić koji se jednostavno mora nametnuti dalekometnim šutevima.

>> Rukometaši Zagreba nakon sjajne predstave u Danskoj ušli među osam najboljih!

Komentara 1

ZG
zg223
10:33 24.03.2015.

svaka cast deckima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije