Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Europe do 22 godine

Veliki uspjeh hrvatskog boksa: Milun i Cvetković u finalu, Filipiju bronca

Boks
Foto: VL
1/4
31.03.2018.
u 22:07

Dvaput sam naknadno gledao meč i nije mi jasno kako je to Ukrajinac pobijedio mog borca, pitao se Tomo Kadić, trener Tonija Filipija

Dvojica od trojice hrvatskih polufinalista, borit će se u nedjeljnom finalu boksačkog Prvenstva Europe do 22 godine što se održava u rumunjskom Targu Jiu, a to su poluteškaš Leo Cvetković (81 kg) i superteškaš Marko Milun (preko 91 kg).

Leo Cvetković, član riječkog Predatora, u borbi za finale pobijedio je Nijemca grčkih korijena Athanasiosa Kazakisa (sudačkom odlukom 4:1) i za zlato će se boriti protiv Ukrajinca Stepana Hrekula.

Marko Milun, boksač zagrebačkog Leonarda, podijeljenom odlukom sudaca pobijedio je ruskog superteškaša Vladislava Muravina (4:1) i u finalu će se namjeriti na Talijana arapskog podrijetla Aziza Abbesa Mouhidinea. Iznimno nadareni borac iz Dicma tog je borca već pobijedio, na turniru u Debrecenu, pa ima lijepu priliku da se već u 12. službenoj borbi u karijeri domogne zlata s nekog velikog natjecanja.

Nažalost, za istu priliku nije se izborio i najpoznatiji od trojice hrvatskih polufinalista, teškaš Toni Filipi (91 kg). On je u polufinalu izgubio od Ukrajinca Serhija Horskova (1:4). Razočaran je bio ovaj član zagrebačkog Gladijatora, ali i njegov trener Tomo Kadić koji je kazao:

- Ove godine moramo se zadovoljiti s broncom, no vidi se umor na Toniju od naporne sezone, a on je i jedini od polufinalista morao raditi pretkolo. Tužni smo zbog poraza, ali ponosni jer ostajemo u kontinuitetu osvajanja medalja s velikih natjecanja. Ukrajinac je pobijedio bez pravog pogođenog udarca i uz pomoć sudaca, ali i našu pomoć jer nam je nedostajao jedan udarac da privedemo borbu kraju u našu korist. Težak je teret kada svi očekuju da pobjeđuješ, no i bronca je lijep uspjeh. Idemo dalje ponosni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije