Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret Walesu

Vatreni se na Rujevici pripremaju za termin u 15 sati

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
01.06.2019.
u 18:42

Plan je svakog dana putovati iz Opatije na treninge u Rijeku, točnije na stadion Rujevicu, a jučer su na pomoćnom stadionu odradili prvi trening

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon odrađene prijateljske utakmice (5:0 pobjeda) s NK Omišom povodom stote obljetnice kluba doputovala u Opatiju.

Smješteni su u hotel Millenium gdje će boraviti do petka ujutro kad će se uputiti na let prema Osijeku dan uoči kvalifikacijske utakmice s Walesom 8. lipnja.

>> Pogledajte galeriju s treninga vatrenih

Hrvatska nogometna reprezentacija
1/18

Plan je svakog dana putovati iz Opatije na treninge u Rijeku, točnije na stadion Rujevicu, a u subotu su na pomoćnom stadionu odradili prvi trening.

Prema odluci Uefe vatreni moraju igrati svoju treću utakmicu kvalifikacija u popodnevnom terminu od 15 sati koji, kako je već prethodno izjavio izbornik Zlatko Dalić, neće baš najbolje odgovarati našim reprezentativcima. Stoga će termini treninga na stadionu riječkog prvoligaša biti identični onima na utakmici kako bi prilagodba bila što jednostavnija.

Podsjetimo, kako sada stvari stoje za ovu je ključnu fazu ciklusa otpalo čak pet igrača prvotno pozvanih za okupljanje. Još ranije je izbornik objavio kako zbog problema s umorom neće biti Ivana Rakitića, ali i Ante Rebića zbog ozljede.

Naknadno su se tom popisu priključili i Nikola Vlašić, Filip Bradarić te Marko Rog koji također neće igrati ni protiv Walesa ni protiv Tunisa. Dalić je naveo kako postoji mogućnost priključivanja nogometaša iz selekcije do 21 godine izbornika Nenada Gračana.

>> Izjave Borne Barišića i Mije Caktaša pogledajte u videu u galeriji na vrhu teksta

Također, valja naglasiti da će nakon utakmice s Walesom neki od reprezentativaca koji još nisu poznati (pretpostavka je oni koji su tijekom sezone najviše igrali) biti pušteni te neće nastupiti u prijateljskom ogledu s Tunisom, a Dalić će dan nakon utakmice s Osijekom dati igračima slobodan dan prije okupljanja u Zagrebu koje je na rasporedu 10. lipnja.

Nakon što se zapute prema Osijeku, reprezentativci će u najvećem slavonskom gradu odraditi još jedan trening dan prije utakmice.

Vatreni su trenutno u kvalifikacijskoj skupini E za Europsko prvenstvo 2020. na četvrtom mjestu u skupini. Ispred njih su reprezentacije Slovačke, Walesa i Mađarske koje također imaju tri boda kao i Hrvatska.

>> Što je izbornik Dalić rekao nakon utakmice u Omišu pogledajte u videu na vrhu teksta

Komentara 1

DR
dub@rad
17:32 04.06.2019.

Zna li netko TKO ODREĐUJE početak utakmica u ovim kvalifikacijama? Ovaj koji je odredio da se igra u 15:00 h očigledno NEMA BLAGE VEZE s nogometom, odnosno s vremenskim prilikama u ovo doba godine u Osijeku. Usput budi rečeno, ja ŽIVIM 20-ak km od Osijeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije