Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Zlatko Dalić otkrio čime ga je Luka Modrić oduševio: Nakon finala me nazvao...

Glasgow: Luka Modrić i Zlatko Dalić u zagrljaju nakon plasmana u osminu finala Eura
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
30.05.2022.
u 11:11

- Jedan Luka Modrić nakon svega što je napravio, u intervjuu je govorio o reprezentaciji, to sve govori. Bit će u konkurenciji za sve četiri utakmice. Daj Bože samo da sve bude u redu sa zdravljem. Vidjet ćemo koliko će igrati.

Uzbuđenja klupske nogometne sezone su iza nas i već 3. lipnja počinju ona reprezentativna, a o njima će više tijekom konferencje za medije progovoriti izbornik vatrenih Zlatko Dalić.

Hrvatska prvu od četiri utakmice u samo deset dana otvara ovog petka od 20:45 protiv Austrije u osječkom Gradskom vrtu. Činjenica da su neki nogometaši umorni ili ozlijeđeni znači i širi popis. Što je dobro jer će izbornik moći vidjeti na koga računati u "akciji Katar".

Pozvano je 35 igrača, a među njima nema, primjerice, Brune Petkovića. Dinamovac čak nije dobio ni pretpoziv. A od novih lica treba izdvojiti Petra Musu, koji se nažalost razbolio, Josipa Šutala, Martina Erlića, Nediljka Labrovića, Marija Vuškovića i Filipa Krovinovića.

- Čestitam Hajduku na osvojenom Kupu i svim reprezentativcima koji su osvojili trofeje. S prvog popisa koji smo imali otpao je Perišić zbog ozljede. Šteta, možda je bio naš najbolji igrač što se forme tiče. Sad je najbitnije da sanira ozljedu i bude spreman za prvenstvo. I Musa je bolestan pa će vjerojatno otpasti, neće doći ni na okupljanje. Problem je i s Livajom, koji je bolestan. Tijekom dana ćemo više znati. Zato smo pozvali Ivanušeca - na samom početku rekao je Dalić i dodao da će ići na pobjedu u svakoj utakmici jer je to bitno, ali i da će biti teško vratiti ih u "pogon" jer nekima već traje godišnji odmor.

28.06.2021., Kopenhagen, Danska - Stadion Parken. UEFA Europsko prvenstvo 2020, osmina finala, Hrvatska - Spanjolska. Luka Modric,Zlatko Dalic"nPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Naglasio je još jednom zadovoljstvo činjenicom da su brojni reprezentativci osvojili trofeje.

- Naravno da sam zadovoljan zbog toga, ali do prvenstva je šest mjeseci i do onda se mnogo može dogoditi. Sad se samo nadam da će Perišić biti dobro i žao mi je što se ovo dogodilo s Musom. Ali, kvaliteta naših igrača je neupitna, tu su stariji, a dolaze i mlađi. Zaista, nemam nikakvih loših spoznaja o prošlog godini, sve je dobro napravljeno, to je najvažnije - kaže izbornik.

Glavno pitanje je hoće li Luka Modrić igrati.

- Dolazi sutra ili prekosutra, on je sam izrazio želju kad smo se čuli nakon finala Lige prvaka. Jedan Luka Modrić nakon svega što je napravio, u intervjuu je govorio o reprezentaciji, to sve govori. Bit će u konkurenciji za sve četiri utakmice. Daj Bože samo da sve bude u redu sa zdravljem. Vidjet ćemo koliko će igrati.

Iako je rezultat bitan i Dalić ga želi ostvariti, ono što ga zanima u Ligi nacija jest vidjeti formu vatrenih, isprobati nove igrače, formacije i protiv jakih se suparnika pripremiti za Katar.

Sami format natjecanja upitan je, svima osim onima koji su to organizirali jer nakon naporne sezone bez previše odmora "ubaciti" četiri utakmice u deset dana...

- Ne razumijem to, bit će teško. Ali, tako je svima i to treba odraditi. Veseli me što će stadioni u Osijeku i Splitu biti puni, no morat ćemo raditi puno matematike oko igrača - zaključio je izbornik Dalić.

Komentara 8

DU
Deleted user
11:23 30.05.2022.

Al stvarno ne mogu da razumin sta se uvijek kad se repka sastane kazu pisu da su nasi igraci umorni od sezone ili slicno a drugi igraci nisu umorni jer su bili slobodni svasta!

LE
Leonardo39
15:03 30.05.2022.

Covjece pozovi RAKITICA on ti je sve donio , nezahvalan si , samo da ide sa vama vrijedi , a da ne pricam da je samo luka bolji od njega u veznom redu .... Ko to ne vidi nema pojma o nogometu

BS
Blue_shirt
11:48 30.05.2022.

Kaze izbornik HR reprezentacije: cestitam Hajduku osvajanje kupa, i svim ostalim reprezentativcima koji su osvojili trofeje. A Dinamov naslov prvaka drzave kojoj si izbornik nisi nasao za potrebu cestitati ??? Sramotno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije