Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP KATAR

Remi Španjolske i Njemačke, Füllkrug Elfu donio bod

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Germany
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/13
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.11.2022.
u 21:55

U prvoj utakmici 2. kola u ovoj skupini Kostarika je svladala Japan sa 1-0, a strijelac je bio Keysher Fuller u 81. minuti.

Derbi utakmica skupine E na svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar završila je remijem, u dvoboju drugog kola Španjolska i Njemačka su odigrali 1-1 (0-0). Oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu. Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata, dok je u 83. konačnih 1-1 postavio Niclas Füllkrug.

Nije dugo trebalo za prvu veliku prijetnju na utakmici pa je tako u sedmoj minuti Dani Olmo bio vrlo blizu svog drugog pogotka na ovom prvenstvu. Odlično je pucao, a njemački vratar Manuel Neuer je odbio loptu koja je potom udarila u gredu.

Kako to Španjolska i inače običava, tako je i u ovom susretu dominirala posjedom, a upravo je nekadašnji igrač Dinama Olmo bio najveća opasnost za njemačku obranu. Imao je još nekoliko utrčavanja u prazni prostor, no Elf je odolijevao svemu tome. Isto tako, vremenom je i Njemačka počela prijetiti. Najbolju je šansu u uvodnom dijelu imao Gnabry u 25. minuti, a petnaest minuta kasnije njemački su nogometaši i zabili pogodak.

Kimmich je ubacio, a najviši je u skoku bio Rüdiger te je glavom pogodio za 1-0. No, vrlo brzo je gol poništen nakon što je bilo evidentno da je igrač madridskog Reala bio u malom zaleđu.

Prilično rezervirano, s obje strane, nastavilo se i u drugom poluvremenu. Premda je Njemačka ostala bez ičega u prvom susretu ove skupine, nakon neočekivanog poraza od Japana 1-2, Elf nije srljao prema španjolskim vratima, kao ni što popularna „furija“ nije pod svaku cijenu tražila drugu pobjedu na turniru.

U 56. minuti je Njemačka mogla povesti nakon poigravanja španjolske obrane i vratara. S desetak metara je pucao Kimmich, ali je obranio Unai Simon.

'Ovo je čudo, takav igrač rodi se jednom u 50 godina! Dalić? Njega nitko nikad neće skinuti!'

Španjolska je povela u 62. minuti, a strijelac je bio Alvaro Morata koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru. Jordi Alba je centrirao s lijeve strane na prvu vratnicu, a Morata je odlično reagirao, potkopao je lagano loptu i pospremio je pod gredu za 1-0. Vrlo brzo nakon toga Španjolska je mogla povećati vodstvo, ali je loše s vrha šesnaesterca pucao Marco Asensio.

Dvije odlične situacije imala je Njemačka u 73. minuti, ali je ostala bez izjednačenja. Prvo je malo zakasnio na ubačenu loptu Füllkrug, dok je potom Musiala izašao sam pred Unai Simona, ali je pucao gromovito i ne baš precizno. Obranio je španjolski vratar.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Spain v Germany
1/13

Sane i Füllkrug, igrači s klupe, ubrizgali su dozu agresivnosti Njemačkoj prema naprijed pa su tako u 83. minuti kombinirali Sane i Musiala, a Füllkrug je žestoko odapeo po lopti iskosa te je pogodio suprotni kut za 1-1. Uz nekoliko poluprilika do kraja, na obje strane, završilo je bez promjene i podjelom bodova.

U posljednjem trećem kolu igrat će Japan - Španjolska te Kostarika - Njemačka. Španjolska je u najboljoj situaciji te vodi na ljestvici s četiri boda. Po tri imaju Japan i Kostarika, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom. Njemačka nije sigurna za osminu finala samo uz slučaj svoje pobjede protiv Kostarike već mora dočekati i pobjedu Španjolske protiv Japanaca.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 7

HE
helidon
21:59 27.11.2022.

Kojem Elfu je donio bodove?

Avatar Dzambo1
Dzambo1
22:04 27.11.2022.

Svabe su se izvukle ''za sad'' a u zadnjem kolu AKO bude sve po planu ''furije i svaba'' HRV Repka ide na furiju il svabe i tek onda ce mo vidjeti koliko smo jaki protiv repki koje neigraju vecinom odbranu il ko Canada izgubljeni u vremenu i prostoru, al sve do toga nesmijemo izgubit od Belgije jer onda Maroko ce se ''usuljati''ako dobiju one Kanadjane. Al opet nista nije 100% sigurno sto znaci mozemo i mi kiksati (cisto sumnjam) al eto, a mogu i furija i svabe obradovati nas pa ne proci skupinu vise za svabe neg za furiju....bum videl.

Avatar southman
southman
22:44 27.11.2022.

Remi.Furije i.Nipona šalje Švabe kuci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije