Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
fantastičan meč

Nakon pet setova velike borbe Marin Čilić ispao s US Opena

Nakon pet setova velike borbe Marin Čilić ispao s US Opena
Foto: Geoff Burke/REUTERS
06.09.2022. u 08:39

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se u utorak od US Opena, u osmini finala ga je sa 6:4, 3:6, 6:4, 4:6, 6:3 poslije gotovo četiri sata igre eliminirao četvrti tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz.

U prvom setu Čilić je Alcarazu uzeo servis odmah na početku, ali ga je Španjolac odmah i vratio te oduzeo servis hrvatskom tenisaču i zatim priveo taj prvi dio meča u svoju korist (6:4). Drugi set donio je sličnu situaciju, samo sada servis na početku gubi Čilić koji ga odmah i vraća i oduzima ga Španjolcu te ovaj set dobiva sa 6:3.

Treći set donosi izjednačenu igru, Alcaraz uzima servis hrvatskom tenisaču tek na kraju za 6:4. U četvrtom setu situacija se ponavlja, ali sada na kraju Čilić uzima servis Alcarazu za 6:4. Međutim, u zadnjem setu, koji je bio preslika prvog seta, prevaga odlazi na stranu Španjolcu kojem je ovo treća pobjeda u četiri međusobna ogleda s Čilićem. 

U vrlo izjednačenom meču Čilić je servirao 14 aseva, a španjolski tenisač četiri. No Čilić je napravio i 13 dvostrukih grešaka i čak 63 neprisiljene pogreške. Suparniku je pet puta uzeo servis, a svoje je gubio šest puta. O tome koliko je meč bio izjednačen govori činjenica da je hrvatski tenisač u meču osvojio 142 poena od ukupno 285, dok je Alcaraz osvojio samo jedan više.

Komentara 7

HR
Hrvoje5
08:00 06.09.2022.

Čilić ima rusku zastavu na majici, majstor

Avatar southman
southman
08:35 06.09.2022.

Koliko je samo puta poveo u 5. setu sa breakom pa izgubio meč.

DA
dardel58
08:27 06.09.2022.

Bravo Marine :))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije